Home Politika SAMO NA BALKANU… Gradonačelnik prerezao crvenu vrpcu i otvorio – kontejnere! Ljudi...

SAMO NA BALKANU… Gradonačelnik prerezao crvenu vrpcu i otvorio – kontejnere! Ljudi u nevjerici: ‘Pa što to oni jedu, bunike?!’

SHARE

– Ovo je dokaz da počinje nova era gospodarenja otpadom – poručila je glavna izvršna službenica općinske administracije kosovske Sjeverne Mitrovice, nakon što je gradonačelnik Goran Rakić u ponedjeljak svečano otvorio bokseve za kontejnere postavljene na 25 lokacija po gradu, prerezavši crvenu vrpcu.

Simbolična ceremonija obavljena je u centru grada, a gradonačelnik je kazao da se instaliranjem novih boksova za kontejnere omogućava lakše odnošenje smeća, napomenuvši da je ovo samo jedan od projekata, na kojem su međuostalim sudjelovali i predstavnici EU.

– S današnjeg skupa je važno da pošaljemo samo jednu poruku – da nemamo dva grada i ako isprljamo naš grad, nemamo gdje. Sutra se ovom glavnom Ulicom Kralja Petra Prvog neće šetati netko iz Bangladeša ili Nepala, nego mi, Mitrovčani, i ona će biti onoliko čista koliko mi budemo vodili računa o njoj – zaključio je zvršni direktor Omladinskog-edukativnog kluba Sinergije, Stefan Veljković.

Nakon što je fotografija s otvaranja bloka kontejnera objavljena na portalu Radio Kosovska Mitrovica, ubrzo je podijeljena i na Twitteru gdje je ovaj potez političara, malo je reći, uznemirio građane.

– Ja sam frapiran. Šta jedu oni, bunike? Ima li bar jedan normalan, bar jedan??? – pisao se jedan Twitteraš.

– To što rade SNS idioti izgleda kao šala, ali nije… oni su stvarno idioti… pozvao novinare, vezao crvenu vrpcu za kontejnere, i svečano presjekao vrpcu, otvorio kontejnere… – nadovezao se drugi, a jedna korisnica je dodala:

– Pravit ću se da ovo nisam pročitala, zbog mog mentalnog zdravlja.

Naravno to su bili samo neki u nizu negativnih komentara.

No nije ovo prvi ovakav ‘biser’ na Balkanu.

Naime, prije godinu dana u beogradskim naseljima Karaburmi i Višnjičkoj banji postavljeno je 280 kontejnera, a predsjednik gradske općine Palilula Aleksandar Jovičić tom je prilikom okupio novinare kako bi dao izjavu o novim kontejnerima koji će ‘uljepšati taj dio grada’, te se tom prilikom fotografirao kraj njih i ubrzo postao predmet ruganja na društvenim mrežama.

Twiteraši su se odmah prisjetili i da je u srpskom Kraljevu 2016. svečano otvoren semafor, ali i da je prethodni gradonačelnik svečano otvorio česmu.

No definitivni rekord po gluposti u svečanim otvaranjima drže Sarajlije koji su 2016. otvorili nekoliko metara pločnika.