Home Crna kronika KRVAVA SAČEKUŠA U SRBIJI Tri busa Grobara na autocesti zaustavila konvoj druge...

KRVAVA SAČEKUŠA U SRBIJI Tri busa Grobara na autocesti zaustavila konvoj druge frakcije, a onda je nastao kaos

SHARE

NEZAPAMĆENA navijačka zasjeda i tučnjava s više stotina sudionika, zbog koje je zatvorena autocesta kod Niša, uspjela je šokirati i Srbiju, gdje su teški huliganski sukobi česta pojava.

Specifično je i to što su se žestoko međusobno potukli navijači istog kluba Partizana, na putu za finale Kupa koje protiv Mladosti njihov klub igra u Surdulici, gradiću na samom jugu zemlje.
Grobari imaju čak tri međusobno zaraćene frakcije, za koje su na stadionu u Surdulici pripremljene tri odvojene tribine, a na naplatnim kućicama autoceste kod Niša sukobile su se dvije.
Do brutalne tučnjave u kojoj su korištene baklje, motke i kamenje došlo je nakon što su tri autobusa Grobara na naplatnim kućicama kod Niša pričekala konvoj automobila druge frakcije u pratnji policije, nakon čega je, prema riječima očevidaca, nastao totalni kaos.
S obzirom na to da su navijači obiju skupina nosili crne majice, bilo je teško raspoznati tko je u kojoj frakciji. Ali žestina sukoba bila je takva da su mnogi ostali bez odjeće, dok su ih brojni policajci, koji su također dežurali na naplatnim kućicama, pokušavali razdvojiti.

U sukobu je ozlijeđeno mnogo navijača, a neki od njih odbili su hitnu medicinsku pomoć te su deportirani za Beograd. Prilikom intervencije i pokušaja da spriječe sukob, ozlijeđeno je i šest policajaca.
Autocesta bila je blokirana dugo nakon sukoba koji je izbio oko 14 sati, a od tri autobusa kojima su navijači došli u zasjedu, dva su bila tamo i u 19 sati, kada je počelo finale Kupa, prenosi Index.hr