Home Kultura VIDEO: Dokumentarni film o Stolačkoj duhovnoj glazbenoj skupini Vidoštačka kraljica

VIDEO: Dokumentarni film o Stolačkoj duhovnoj glazbenoj skupini Vidoštačka kraljica

SHARE

Vidoštačka Kraljica duhovna je glazbena skupina osnovana 11. studenoga 1996. u Stocu. Zaštitni znak ove vokalne skupine je amblem Gospe Vidoštačke, prisutan na svim crkvama Trebinjsko-mrkanske biskupije, a pronađen u mjestu Vidoštak na ulazu u Stolac, a prikazuje lik tužne Gospe koja drži dijete Isusa u naručju.

Središte djelovanja Vidoštačke Kraljice su svete mise za mlade u Župi i to je nedvojbeno izvor najvećeg zadovoljstva za njih. Uključene su i u sva ostala liturgijska i druga događanja u župi Stolac. Pored duhovne glazbe, sudjeluju i na raznim kulturnim manifestacijama u Općini Stolac i šire, trudeći se njegovati i određene glazbene, kulturne i rodoljubne vrijednosti kroz svoj rad, dajući tako doprinos široj zajednici.

Snimile su i CD-duhovne glazbe „Ti vladaš“, kojega su promovirale na blagdan Male Gospe 2004. godine u Stocu. Zahvalne dragom Bogu i Gospi s Vidoštaka na daru pripadnosti Vidoštačkoj Kraljici odlučile su svoje dosadašnje djelovanje prikazati kroz dokumentarni film povodom 20 godina duhovno-glazbenog djelovanja. Svi oni koji nisu imali priliku pogledati dokumentarni film na promociji u Stocu, to mogu možete učini ovdje.