Home Politika ISTI ĆAĆA MU: Kad zine laže, kad laže škilji, kad škilji nabora...

ISTI ĆAĆA MU: Kad zine laže, kad laže škilji, kad škilji nabora mu se čelo…

SHARE

U emisiji Kopća Izetbegović je iznio niz notornih laži.

“Bošnjaka u BiH ima 50 posto, na nivou države sudjeluju s 33 posto vlasti, pa tko je dobio onaj ostatak nego Hrvati”

Laž. Na nivou države koja ima slabu vladu Hrvati imaju tri ministra. Hrvati nisu birali Jozu Križanovića niti Željka Komšića, nisu tražili Nerkeza Arifhodžiža niti Jadarnku Negodić u diplomaciji. A više od 8 godina najvažnija mjesta na državnoj razini Hrvatima su otimali Bošnjaci. Postavljajući svoje kadrove.

U Federaciji Bošnjaka ima 75 posto, a imaju 50 posto vlasti, Hrvati imaju 40 posto, a 22 ih je posto, opet su dobili na uštrb Bošnjaka, onda se kaže da se to više ne može trpiti”.

Postotak od 75% Bošnjaka direktna je posljedica sarajevskog nepoštivanja Aneksa 7 i namjernog zadržavanja Bošnjaka u srpskim stanovima u Sarajevu te zadržavanja Srba u RS-u. To je prešutni dogovor između Sarajeva i Banja Luke. Kako je prešutan o njemu Izetbegović ne govori. Pojačani postotak Bošnjaka u odnosu na Hrvate je posljedica :

  1. Progona iz RS-a
  2. Progona Srba iz FBIH
  3. Progona Hrvata s područja džihada Armije BIH (Patković je tu borbu nazvao džihadom, ne mi)
  4. Progona Hrvata iz RS-a ne na područja FBIH nego van BIH

Bakir Izetbegović javno je kazao da ratni zločini Armije BIH i VRS nad Bošnjacima ali i nad Hrvatima, te ratni progoni Srba od strane ABIH i HVO-a uđu u Federaciji u zakone? Znači li to da on želi da se ratni progoni u RS-u također legaliziraju? Ne. Kada je u pitanju RS onda je Izetbegović na tragu teze da se ratna stradanja ne smiju legalizirati.

Zaključak: Izetbegović laže. I licemjeran je političar.

“U Domu naroda Hrvati mogu zaustaviti što god hoće, to je anomalija, jači je od Zastupničkog doma.

Također treća laž. Ako mogu zaustaviti što hoće kako to da nisu zaustavili Vladu Platforme Ćane Primorca, i Vladu ALijanse Krešimira Zubaka?

Sve to Hrvati drže, još tamo gdje u oni većina, tamo se Bošnjake množi s nulom.

Ovo također nije točno. Ovo je laž. U Tomislavgradu, Čapljini , Ljubuškom potraga je za lokalnim Bošnjacima, kako bi ih se zaposlilo  sudstvo, graničnu policiju, i mnoge druge državne, federalne i kantonalne institucije, jer ne želimo da nam tu Sarajevo dovodi svoje ljude. Biti manjinac u hrvatskom kantonu danas je privilegija. Bakir jednostavno ne priča s tim ljudima. Mi pričamo. To su super ljudi. Nisu kao Bakir.

Hrvati su uzeli komad kolača više od Bošnjaka, a cijelo vrijeme je ta mantra da su Hrvati ugroženi iako sasvim dobro stoje”, rekao je on.

Eto nisu ugroženi. Uzimaš im firme, uzimaš im novce, uzimaš im predsjednike, pucaš im u ministre, dižeš ih dinamitom u tunelima, ubijaš povratnike i u 2015 , ne daš im pravo pristupa na TV kanale, blokiraš im imenovanja u diplomaciju, uzimaš im diplomaciju, medijski od njih radiš holograme i tvrdiš kako im je super.

Koji  lažov mali.  Baš mali.I što kaže Erdogan? El Fatihovi sine?

Na kraju se nameće zaključak: Trebaju li Hrvati živjeti u zajednici s ovim čovjekom? Mi mislimo da ne. Ako smo toliki problem trebamo prestati ići u te institucije. Možemo mi napraviti svoje institucije. Živjeti s nekim tko želi da se džihad nad tobom legalizira ne ide. Neće ići. Mi nismo El Fatihovi sinovi. Nismo ni Gulenovci ni Erdoganovi. Nismo Patkovićevo meso za džihada.

Ako su Hrvati anomalija, i ako imaju previše, i ako su problem i vrijeđaju, zašto želi suživot s nama? Neka kaže ne želim. To je korektnije nego lagati.

Mi ne želimo suživot s nekim tko nas tako kudi na tv emisijama. Idi bre. Ti nisi naš predsjednik. Ti si Erdoganov potrčko.