Home Politika “Narod odlučuje” se žali na “Gong” koji je neizravno dao naputak kako...

“Narod odlučuje” se žali na “Gong” koji je neizravno dao naputak kako peticiju napraviti nevažećom

SHARE

Na izvanrednoj konferenciji za medije Zvonimir Troskot ponovo je uputio apel ministru Kuščeviću da hitno reagira po pitanju aktualnih kršenja građanskih prava i ponudi adekvatan pravni odgovor građanima Rijeke, Samobora, Osijeka i Zagreba.

„Do današnjeg dana ministar Kuščević nije se ni jednom riječju obratio građanima niti je poduzeo ijedan postupak kojim bi pokazao da je čuo ovaj apel i da će institucija koju vodi poduzeti sve što je potrebno da svim građanima RH omogući Ustavom zajamčeno pravo jednakosti. Ministar se odlučio na punu ignoranciju svojih građana“, naglasio je Troskot, danas prozvavši i nevladin sektor.

„Umjesto da zaštiti građane u njihovom trajno opstruiranom pokušaju da ostvare najveći mogući stupanj demokratskog izjašnjavanja – referendum, GONG je svojim priopćenjem odlučio štititi institucije koje postupaju protuzakonito. GONG-ov naputak o tome kako prikupljanje potpisa učiniti nepravilnim držimo direktnim povodom niza istovremenih provokacija koje su se u gradu Zagrebu dogodile danas”, rekao je.

Troskot je pojasnio kako Građanska inicijativa danas konstantno prima niz dojava svojih volontera o velikom broju istovremenih provokacija na više lokacija u gradu Zagrebu.

„Volonterima najčešće prilaze ljudi koji žele potpisati za nekog drugog ili čak dolaze s listom nekoliko OIBa, što naši volonteri – koji su prošli edukaciju o pravilnom postupku prikupljanja potpisa – dakako odbijaju i odmah preko svojih koordinatora prijavljuju u našu bazu.”

Troskot nadalje pojašnjava: “Ova protugrađanska koalicija očito zahvaća i nevladin sektor. No neprijateljska nesusretljivost vlasti i svih njenih pijuna prema vlastitim građanima ukazuje na to da su se hrvatski političari ovoga puta zaista prepali. Upravo je strah političara nama najbolji znak da smo u pravu i da ne smijemo stati! Stoga pozivam sve građane da svojim potpisom omoguće raspisivanje referenduma, da konačno možemo birati političare koji neće bježati od svojih građana.”, naglasio je.

“Iz loše baze, koja nije odabrana prema direktnoj želji građana nego mekoj kičmi, nije ni moguće odabrati one koji će razumjeti što to točno znači biti ministar i odakle uopće proizlazi vlast svakog političara. Želimo političare koji će svojim građanima gledati u oči!” zaključio je.

Zvonimir Troskot je potvrdio da je do kraja dana jučer GI “Narod odlučuje” prikupila oko 280 000 potpisa za raspisivanje referenduma o 2 refrendumska pitanja za pravedniji izborni sustav,prenosi N1.