Home Auto VIDEO: Evo u kakvom su stanju serviseri zatekli dizelsku Škodu Octaviju sa...

VIDEO: Evo u kakvom su stanju serviseri zatekli dizelsku Škodu Octaviju sa 695 tisuća kilometara!

SHARE

Ekipa iz engleskog Car Throttle-a odlučila je napraviti prilično zanimljivo ispitivanje (pogotovo za naše uvjete gdje je prosječna starost automobila čak 13,99 godina!) u kojem su provjerili u kakvom su stanju motor i ostale ključne komponente Škode Octavije 1.9 TDI kojoj na brojčaniku stoji čak 695.000 kilometara.

Iako će neki reći da dizelaši, unatoč tome što manje troše, često imaju više potencijalnih problema i tako stvaraju dodatne izdatke za vlasnika, u ovom slučaju da priča ne drži vodu.

Osnovni dizelaš od 90 KS prešao je spomenutih 695 tisuća kilometara(udaljenost kao da je 17,3 puta okružio oko Zemlje, odnosno došao do Mjeseca i nazad, kako u šali navodi Alex iz Car Throttlea) bez većih problema. Ključno je bilo redovito održavanje i izmjene ulja i ostalih stavki koje su propisane redovnim servisom.

 

Kada je mehaničar otvorio motor, ugodno se iznenadio.

Zanimljivo je da ova Octavia još uvijek ima originalni ispušni sustav i amortizere kao i originalnu turbinu. Naravno, nije sve savršeno pa se tako u unutrašnjosti i na karoseriji vide znakovi korištenja, a nije moguće ni otvoriti sve prozore. Ipak, ono najbitnije – motor i podvozje u odličnom su stanju s obzirom na to što su sve prošli.

Iz svega se može zaključiti kako dobar motor uz brižnog vlasnika bez problema prevaljuje više od pola milijuna kilometara, piše Jutarnji.hr