Home Zanimljivosti Fanatik oblijepio svoj auto s 15.000 Panini sličica

Fanatik oblijepio svoj auto s 15.000 Panini sličica

SHARE

Na neobičan potez se odlučio jedan nogometni obožavatelj: odlučio je odati počast nadolazećem Svjetskom prvenstvu tako što je oblijepio svoj VW Buba s 15.000 Panini samoljepljivih sličica!?

Talijansko poduzeće Panini proizvodi sličice od 1961. godine, a prvi album je napravljen za Svjetsko prvenstvo 1970. u Meksiku.

Otad, milijarde sličica su proizvedene, kupljene, razmijenjene i zalijepljene. Iznimno su popularne među djecom, ali ni odrasli ne ostaju imuni na Panini groznicu koja obično počinje u godini velikog natjecanja, piše Goal.

Tome u prilog ide i vrijednost Paninija koja se danas procjenjuje na više od 500 milijuna funti, a za rijetke albume koji su popunjeni i u dobrom stanju, kolekcionari su spremni platiti i 1000 funti. Još se ne zna identitet obožavatelja iz Brazila, ali vjeruje se da se radi o YouTube zvijezdi Henriqueu Pedrottiju. Automobil je još u voznom stanju, a navijač iz Sao Paula je rekao da planira zadržati naljepnice najmanje šest tjedana odnosno do kraja Svjetskog prvenstva.

Napadač Manchester Cityja i brazilske reprezentacije, Gabriel Jesus, je priznao kako je i on jedan od skupljača, a čudno mu je sada vidjeti sebe na jednoj od sličica: “Dobio sam svoju i sada svi pričaju o njoj, svi žele moju sličicu. Nevjerojatno”, prenosi Bljesak.info