Home Društvo FOTO: Muvo će čistiti ulice Širokog Brijega

FOTO: Muvo će čistiti ulice Širokog Brijega

SHARE

ŠIROKI BRIJEG – Ovog ponedjeljka na prostoru Duhanske stanice održana je prezentacija malog komunalnog vozila „Muvo“.

Višenamjensko komunalno vozilo kupljeno je kako bi gradske površine bile što bolje i lakše održavane. Na prezentaciji su pored direktora JKP Čistoća Zorana Sliškovića nazočili gradonačelnik Miro Kraljević, pomoćnik gradonačelnika Predrag Naletilić i pomoćnik ministra prostornog uređenje i zaštite okoliša ŽZH Zdenko Mandić.

Vrijednost vozila sa svim priključcima iznosi 285 000,00 KM s PDV-om, a financirano je s tri strane. Iznos od 75 000,00 KM sufinanciralo je Ministarstvo prostornog uređenje i zaštite okoliša ŽZH kroz javni poziv, dok su ostali dio sredstva osigurali Grad Široki Brijeg i JKP Čistoća.

Vozilo je proizvedeno 2012. godine u Hrvatskoj, dok su priključci novi. Posjeduje pogon 4×4. Kao što smo već rekli, vozilo ima višenamjenske funkcije. Priključci koje posjeduje odnose se na: trostrani kiper sanduk, vakumska čistilica sa opremom (rezervoar za otpad 1,6m³, rezervoar vode od 300 litara, prednje četke, dodatna visokotlačna pumpa i posebno usisno crijevo), prednja kranska kosilica dohvata do 4 metra i snježni plug.

Direktor JKP Čistoća Zoran Slišković naglasio je kako je vozilo ove marke i proizvođača, s opremom koju posjeduje i mogućnostima, među prvim vozilima takve vrste u BiH. Istaknuo je kako postoji mogućnost nadogradnje i novih priključaka, a cilj je u sljedećem razdoblju osigurati sredstva za nabavku podizne platforme za radove na rasvjetnim tijelima, pročeljima zgrada i pri održavanju krošnji stabala na području grada i drugih potrebitih aktivnosti, piše Širokibrijeg.info