Home Društvo Mateo Kovačić o vjeri, životu u Madridu, Modriću: ‘Nedjeljom idem na misu,...

Mateo Kovačić o vjeri, životu u Madridu, Modriću: ‘Nedjeljom idem na misu, a prije utakmice uvijek se pomolim’

SHARE

Tri dana prije finala Lige prvaka između Liverpoola i Reala u Kijevu igrači obje momčadi već sad su potpuno spremni za veliki okršaj. Raduje činjenica, i Hrvatska se time može ponositi, da će naš nogomet u finalu imati čak tri predstavnika. Za Real igraju Luka Modrić te Mateo Kovačić, dok u dresu Liverpoola čvrsto temelje obrane drži hrvatski stoper Dejan Lovren.

Ovaj mjesec je Mateo Kovačić napunio 24 godine, s obzirom koliko danas traje karijera nogometaša ”Kova” je tek u ranoj fazi svoje već sada bogate karijere. Pobjedi li ove subote s Realom Liverpool u Kijevu bit će to treći pehar Lige prvaka za našeg igrača otkako je prije tri godine došao iz milanskog Intera na Santiago Bernabeu.

Iako se konstantno piše kako bi Kovačić mogao napustiti Real, spominje se povratak u Italiju, nagađa se o velikim engleskim klubovima, međutim, ipak pod trenerom Zinedine Zidaneom dobiva sve veći prostor te ga je trener kraljevskog kluba ove sezone uveo u igru u 36 utakmica. U utorak je, kako smo već pisali, zaradio zajedno Lukom Modrićem, pljesak trenera na treningu.

Real je, prema pisanju portala goal.com/hr, organizirao dan za medije uoči subotnjeg spektakla, novinari su pogledali cijeli trening te su pitali igrače kako vide finale i mogućnost da treći puta uzastopno osvoje najveći klupski europski trofej. El Mundo i klupska televizija Real Madrid TV zanimanje su pokazali za Kovačića, koji je govorio o svemu pomalo, situaciji u klubu, životu u Madridu, vjeri….

Kako Kova provodi popodneva u Madridu?

“Moji dani su mirni. Volim spavati i kada mogu, imam siestu. Nakon toga, šećem sa suprugom ili Lukom i njegovom obitelji. Moja supruga i ja još nemamo djece pa imamo više vremena. Madrid je jedan od najboljih gradova na svijetu. Ljudi me svakodnevno prepoznaju na ulici, no imaju poštovanja. Sretan sam ovdje. Ritam života me podsjeća na Hrvatsku, više nego na Italiju gdje je prisutan stres.”

Kovačić ima običaj jesti u restoranima rezidencije?

“Valdebebas je sjajan! Niti jedan klub na svijetu nema ovo, nevjerojatno je. Doručkujem ovdje, trening imamo u 11 sati, a kasnije ručam ovdje sa suigračima.”

Kovačić je praktični vjernik, s čime se ponosi i o čemu rado svjedoči?

“Nedjeljom, kada ne igramo utakmice, idem na misu u jednu crkvu blizu svoje kuće. Prije utakmica se uvijek molim. To mi je jako važno.”