Home Crna kronika Nakon nesreće u Italiji: Roditelji traže prekid ekskurzije i povratak djece u...

Nakon nesreće u Italiji: Roditelji traže prekid ekskurzije i povratak djece u BiH

SHARE

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje prometne nesreće u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno sa prtljagom i svim osobnim stvarima.

Gradonačelnik Radojičić prenio je roditeljima da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjerenje da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im putovnice izgorjele zajedno s prtljagom.

On je kazao da će gradske vlasti, sa svoje strane, učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađu u susret zahtjevima roditelja, naravno, ovisno od volje samih učenika, javlja Klix.

U kontaktu s turističkom agencijom, koja je organizirala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus, kojim bi djeca, koja to žele, bila vraćena kući”, kazao je Radojičić.

U prometna nesreći, koja se jutros oko 9 sati i 30 minuta dogodila na dvadesetak kilometara od talijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole. Nitko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije ozljeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestili u prihvatilište lokalnog Crvenog križa, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.