Home Zanimljivosti “Sve za Hrvatsku”: Dva brata Hercegovca pjesmom ujedinila Herceg-Bosnu i sve Hrvate

“Sve za Hrvatsku”: Dva brata Hercegovca pjesmom ujedinila Herceg-Bosnu i sve Hrvate

SHARE

Dva brata, David i Josip Martino, koje korijeni vežu za Široki Brijeg i Posušje, u nedjelju su na YouTubeu objavili spot nove navijačke pjesme pod nazivom “Sve za Hrvatsku“.

Budući da je do Svjetskoga nogometnoga prvenstva 2018. u Rusiji ostalo nešto više od 15 dana, ova navijačka pjesma bila bi tek jedna u nizu onih kojima se bodri momčad “Vatrenih” uoči odlaska u Rusiju. Međutim, David i Josip Martino ističu se posebnom namjerom – svojom su pjesmom željeli spomenuti i ujediniti sve hrvatske krajeve.

Pjesmu smo radili isključivo kako bismo spomenuli hrvatske krajeve i ujedinili ih. Žalosno, ali i dijaspora je postala krajem u kojem živi sve više Hrvata. Zbog toga smo se potrudili povezati se s njima i prikazati ih, jer na sve strane svijeta nas put odnese, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Martino.

Kako dodaje Josip, njegov brat David pjesmu je počeo pisati još 2016. godine, za vrijeme Europskoga prvenstva u Francuskoj. Kasnije su zajedno preradili tekst i komponirali glazbu i pjesma je dovršena nakon dvije godine.

Za snimanje spota imali smo podršku Hrvata iz dijaspore i financijsku subvenciju od regionalnih sponzora iz Hercegovine i Dalmacije. Najveća podrška bili su nam obitelj i prijatelji te udruga na Instagramu Croatsallovertheworld koji su nas globalno povezali, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Martino.

Ova je pjesma iznimna i zbog spota i zbog teksta. Naime, u uvodnim prizorima dva su brata prikazana s hrvatskim grbovima na leđima koji počinju bijelim poljem, a u tekstu se – uz druge hrvatske krajeve – spominje i Herceg-Bosna, i to kao “zemlja sveta i ponosna“.

Spot je i sniman na više lokacija u Hercegovini, a prepoznatljivi su kadrovi iz Širokoga Brijega, Mostara i Međugorja.

Spot i pjesma su u kratkom vremenu izazvali oduševljenje kod slušatelja i mnoštvo pozitivnih komentara.

Inače, iako danas žive u austrijskom Grazu, dva brata korijenima su vezana za Široki Brijeg i Posušje, a Josip Martino 2016. godine objavio je svoj prvijenac “Iz Mostara grada”.

Pogledajte spot “Sve za Hrvatsku” braće hercegovačkoga podrijetla.

 

www.jabuka.tv