Home Šport FOTO: Ljubušanka Bernandina Soldo Kolak državna prvakinja u Bikini Fitness kategoriji

FOTO: Ljubušanka Bernandina Soldo Kolak državna prvakinja u Bikini Fitness kategoriji

SHARE

Hercegovka Bernardina Soldo-Kolak postala je državna prvakinja u Bikini Fitness kategoriji te srebrena na međunarodnoj razini.

Kako je objasnila za Radio Ljubuški, u subotu 26.5. u Bihaću je održano XIX Međunarodno prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu – Bihać Open, na kojem su nastupili natjecatelji iz BIH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske.

Isti dan je održano i Državno prvenstvo BiH.

“U kategoriji Bikini Fitness (do 163cm) na Državnom prvenstvu BiH osvojila sam prvo mjesto, te postala državna prvakinja te kategorije. Također, u istoj kategoriji na međunarodnom “Bihać Openu” sam osvojila srebro, te sam tu viceprvakinja među jakom konkurencijom natjecateljica iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH te Mađarske”, rekla je Soldo.

S obzirom da joj je ovo prva sezona natjecanja i da je u pripreme krenula prije nešto manje od tri mjeseca, zaista je, kaže, presretna i zadovoljna ovim postignućima.

Rezultat je i više nego dobar. Obje medalje, i zlatna i srebrena za mene su ogromna motivacija za daljnjim napretkom i nastupima. No, ovo je za mene samo početak, već imam planove za sljedeću godinu gdje ću izaći na prestižna europska natjecanja“, rekla nam e Soldo.

Za natjecanju ju je pripremao suprug i trener Josip Kolak.

Pripreme su bile podijeljene u više faza, a svaka od njih je imala poseban plan prehrane i jako intezivnih treninga. Zahvaljujući takvom planu ja sam uspjela u rekordnom roku od samo tri mjeseca doći do ovih rezultata, tako da zajednički dijelimo moj uspjeh“, dodala je Soldo, koja se također zahvalila i svojoj pozing trenerici Lejli Delalić koja ju je, kako kaže, naučila kako svoju formu prezentirati na najbolji mogući način i da se dobro osjeća na pozornici.