Home Društvo Jug Hrvatske strahuje od ospica: Hospitaliziran muškarac iz Stona

Jug Hrvatske strahuje od ospica: Hospitaliziran muškarac iz Stona

SHARE
U dubrovačkoj bolnici hospitaliziran je muškarac za kojega se sumnja kako ima ospice.
Potvrdio je to Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Pacijent za koji ima kliničku sliku koja pobuđuje sumnju na ospice u Općoj je bolnici Dubrovnik od petka, 25.05.2018. godine, ali potvrde dijagnoze još nema. ”Rezultate analize znat ćemo sutra ili najkasnije prekosutra”, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, piše Večernji list.
Međutim, nisu čekali rezultate već napominju kako je u tijeku i epidemiološka obrada kontakata. Neslužbeno, riječ je o muškarcu iz Stona koji je ranije boravio u Albaniji, navodno je star 36 godina. Inače, nakon Srbije i Slovenije, ospice su se nedavno pojavile u Mostaru.
Ujedno, u županijskom Zavodu za javno zdravstvo iskoristili su prigodu i pozvali sve roditelje da provjere cijepne statuse svoje djece i ako su propustili neko cijepljenje da se obvezno jave nadležnom školskom liječniku ili pedijatru. Dubrovačko-neretvanska županije se ističe kao najlošije procijepljena u Republici Hrvatskoj, a odmah iza nje je Splitsko-dalmatinska, piše Bljesak.info