Home Crna kronika Potresno pismo Bakiru: Bi li ubojica bio osuđen da je vaša kćer...

Potresno pismo Bakiru: Bi li ubojica bio osuđen da je vaša kćer poginula 10.10. 2016.?

SHARE
Enisa Kekić-Malkoč, sestra Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, djevojke koja je, zajedno sa kolegicom Selmom Agić iz Bugojna poginula u stravičnoj prometnoj nesreći 10. listopada 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, napisala je potresno javno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Prema optužnici Tužiteljstva SŽ, na studentice Filozofskog fakulteta Sarajevo je Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, na pješačkom prijelazu usmrtio Sanjin Sefić, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Pismo Enise Kekić-Malkoč objavljeno je na portalu USN.co.ba u cjelosti.

Već par dana sapiram gorčinu, koja me cijelu obuzela i dalje ne vjerujem što se događa. Ne mogu vjerovati da živim u toliko truloj državi, u toliko neuređenom sustavu… Gomilaju mi se pitanja po glavi: Počinjem li ja to mrziti? Koga? Zašto? Na ta pitanja sama moram naći odgovore, ali imam neka pitanja koja postavljam osobno za ljude koje nešto mogu, a neće. Postavljam pitanje javno i najmanje što očekujem je javno očitovanje.

Izetbegoviću, kakvu ovo državu vodiš pa ti potkupljeni zločinci imaju velika prava? Inspekcije ti udaraju po malom, napaćenom narodu, a krupne ribe plivaju u krvavom novcu? Je li moguće, Bakire, da ne osjećaš potrebu da se uključiš, na način koji možeš i staneš agoniji u kraj? Je li moguće da kao prvi čovjek države ne možeš ništa? Je li moguće da ti ubijaju ovo malo omladine što je ostalo, a tebe se to ne tiče?

Da je tvoja kćer poginula 10.10.2016. bi li do sada ubojica bio osuđen? Samo istinito odgovaraj!

Todoroviću, zar je moguće da kao glavni sudac ne možeš utjecati da se proces privede kraju? Zar je moguće da ne izričeš kazne i ne provodiš ih, a zakonom su regulirane, za sve ove „slučajne izostanke“? Zašto Igore? Je li moguće da primaš novac pa te smrt ne dotiče?

Da je tvoja kćer poginula 10.10.2016. bi li isti ovakav sudac bio? Samo istinito odgovaraj!

Karkine, je li moguće da si toliko drzak da se već par puta ne pojavljuješ s najtrulijim izgovorima? Je li ti muka od odraza u ogledalu? Baš kada se okupljala masa ispred Tužiteljstva, ti si Karkine, upisao pogrešan datum.

Da je tvoja kćer poginula 10.10.2016. bi li pogriješio datum? Samo istinito odgovaraj!

Godinu i pol dana se sudi ubojici koji ne priznaje krivnju i tako nam svaki put zadaje novu bol…

Godinu i pol dana neki iksevi i ipsiloni odluče kada ne žele ići na ročište i ročišta ne bude…

Godinu i pol dana optuženi ima veća prava od žrtava…

Ja godinu i pol dana živim bez svoje sestre….

Svako jutro kada otvorim oči ne vjerujem da je država dozvolila jednom uličaru, huliganu, trkaču da prekine život dvjema bijelima ružama i da ga za to još nije kaznila.

Pozivam sve osobno umiješane u slučaj ubojice S.S. da svako večer kada legnu u tišini svoje sobe pomisle na Editu i Selmu koje bi sada bile psiholozi i liječile njihove psihoze“, stoji u pismu Enise Kekić-Malkoč.