Home Crna kronika Detalji pucnjave u Jablanici: Upucao poslodavca zbog neisplaćene plaće, kasnije mu bilo...

Detalji pucnjave u Jablanici: Upucao poslodavca zbog neisplaćene plaće, kasnije mu bilo žao

SHARE

Tridesetosmogodišnji Elmedin Pinjić iz Mostara, koji je uhićen nakon pucnjave u utorak u poduzeću Babić d.o.o u mjestu Šljunkara kod Jablanice, nakon 24-satnog zadržavanja u pritvoru, pušten je da se brani sa slobode.

Ovu informaciju potvrdila je Slobodnoj Bosni postupajuća tužiteljica Tužiteljstva HNŽ-a, koja je kazala da nije bilo zakonskog osnova da za njega zatraži određivanje mjere pritvora.

Kako je dodala, istražni postupak protiv njega bit će nastavljen u redovnoj proceduri. Motivi pucnjave, u kojoj je lakše ozlijeđen vlasnik tvrtke Babić d.o.o. Amil Babić, kako doznaje Slobodna Bosna, su od ranije neraščišćeni računi između njega i uhićenog Pinjića. Pinjić je, kako se neslužbeno doznaje, ranije u Hrvatskoj radio posao koji je bio dogovoren preko Babićeve tvrtke, ali za svoj rad nikad nije isplaćen kako je unaprijed bilo dogovoreno.

On je izrevoltiran tom situacijom u Babićevu tvrtku došao s kanisterom benzina, puškom i pištoljem. Nakon duže prepirke s radnicima, vratio je kanister benzina i pušku u vozilo kojim se dovezao, pa se onda s pištoljem uputio u ured vlasnika tvrtke.

Tijekom prepirke, ispalio je jedan hitac iz pištolja, koji je Babića samo okrznuo po nozi. Kada se malo ”ohladio” i shvatio šta se moglo dogoditi, Pinjić je sam otišao u Policijsku postaju Jablanica, te se predao policajcima, izrazivši žaljenje zbog svega što se dogodilo, piše Slobodna Bosna, prenosi Bljesak.info