Home Gospodarstvo Osnovana Asocijacija poduzetnika Hercegovine – pročitajte tko su članovi Upravnog odbora

Osnovana Asocijacija poduzetnika Hercegovine – pročitajte tko su članovi Upravnog odbora

SHARE

U Tehnološkom parku Intera u srijedu je održana izvještajno-izborna skupština članica Gospodarske komore Grada Mostara – udruga poduzetnika na kojoj je jednoglasno odlučeno da udruga promijeni ime te da se od toga dana zove Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH).

Promjenom imena utvrđene su i promjene Statuta koji je ranije geografski priječio ulazak u članstvo onih poduzeća koja nisu iz Grada Mostara ili nemaju podružnicu u tom gradu, priopćeno je iz te udruge.

Novim statutom utvrđeno je, između ostalog, da je to dragovoljna i neovisna udruga poduzetnika, koja štiti i promiče prava i interese poslodavaca i gospodarstva, osobito u području uređivanja uvjeta poslovanja, radnog zakonodavstva, odnosa s tijelima vlasti, te o drugim pitanjima važnim za gospodarski i socijalni položaj poduzetnika.

Član APH-a može biti poduzetnik organiziran sukladno Zakonu o gospodarskim društvima te Zakonu o obrtu ili drugim propisima kojima se ostvaruje status poduzetnika.

Upravni odbor imenovat će radno tijelo koje će utvrditi kriterije za prijem u članstvo Udruge i koje će kontinuirano pratiti ispunjenost uvjeta za članstvo u Udruzi.

Promjene su uvedene i u redovima članova Upravnog i Nadzornog odbora APH.

Novi članovi Upravnog odbora su: Damir Vidačak (HercegovinaVino d.o.o.), Vjenceslav Leko (AX-Soling d.o.o.), Vlado Jerkić (Alba d.o.o.), Anel Demić (Dema & S d.o.o.), Sandro Zovko (Zagrebinspekt d.o.o.), Jakov Sopta (Namex d.o.o.) te Marko Laco (IT Odjel d.o.o.), dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Dalibor Miloš (Unis telekom d.d.), Željko Božić (Alfa Therm d.o.o.), Zlatko Papac (Lasta Travel d.o.o.).

Planovi za naredni period su, kako je istaknuto, da se organizacija s članstvima proširi diljem Bosne i Hercegovine, promovirajući prave vrijednosti poduzetništva.