Home Crna kronika U kombiju prevozio migrante preko granice s Hrvatskom, nije htio stati policiji,...

U kombiju prevozio migrante preko granice s Hrvatskom, nije htio stati policiji, došlo do pucnjave

SHARE

Sinoć oko 22 sata, policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb.​

Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi, piše 24sata.hr.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz vatrenog oružja. Policija je pucala nakon sto se nije zaustavio na dva punkta.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje. Migranti su iz Afganistana, Iraka doznajemo u policiji.

– Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici – istaknuo je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske, piše Dnevnik.ba