Home Zanimljivosti Atraktivna plavuša u seks-skandalu: Zbog nje sjajni Argentinac ne ide na Svjetsko...

Atraktivna plavuša u seks-skandalu: Zbog nje sjajni Argentinac ne ide na Svjetsko prventvo

SHARE

Mauro Icardi ove sezone zabio je 29 golova u Seriji A, prvi je strijelac jedne od najjačih liga na svijetu, ali ni to mu nije bilo dovoljno. Netrpeljivost argentinske svlačionice prema kapetanu Intera tolika je da mu vjerojatno ni stotinu golova u sezoni ne bi pomoglo da se nađe u kadru za Svjetsko prvenstvo.

Razlog? Argentinski izbornik Jorge Sampaoli odrekao se igrača od 100 milijuna eura jer ‘nije kompatibilan s ostatkom momčadi’. To ‘kompatibilan’ u prijevodu znači da ga suigrači preziru poput, uostalom, i većine Argentinaca. Slučaj Icardi, koji je posljednju od svega četiri utakmice za gaučose odigrao u završnici kvalifikacija kada je ‘gorjelo pod nogama’, time je vjerojatno zaključen. 

Larios dobio dvije noge

Barem dok Leo Messi ne odigra posljednju utakmicu za nacionalnu momčad. Kapetan reprezentacije Argentine veliki je prijatelj s Maxijem Lopezom, prvim suprugom Icardijeve današnje žene, starlete i novopečene nogometne menadžerice Wande Nare. Oboje su bili nepoželjni i nevoljeni u domovini, a Diego Maradona poručio je kako bi u njegovo vrijeme Icardi ‘dobio batine’ u svlačionici zbog afere sa suprugom suigrača. Messi nije bio toliko ratoboran, ali je Icardiju odlučio zatvoriti vrata reprezentacije. Icardija je ljubav skupo koštala no nije prvi koji je zbog žene, najčešće tuđe, propustio SP.

SP 1982. već je i počeo kada je Michel Platini izborniku Michelu Hidalgu došao s ultimatumom ‘ja ili on. Jean-François Larios, tada jedan od najboljih francuskih nogometaša, imao je aferu s Platinijevom suprugom Chantelle. Jean-François neugodnoj situaciji nekoliko mjeseci uoči SP-a pokušao je doskočiti prijedlogom da izmisli ozljedu i tako se ne nađe među putnicima za SP, no Hidalgo je taj prijedlog odbio. Poveo ga je u Španjolsku, ali je zbog mira u kući morao popustiti pred navodnim Platinijevim ultimatumom nakon poraza u prvoj utakmici skupine protiv Engleske (3:1). Aferu sa suigračevom suprugom Larios je priznao u autobiografiji koju je naslovio “Igrao sam se s vatrom”.

– Bio je to grom, prava ljubavna priča, vjerovali smo da nas nitko neće otkriti – kazao je godinama kasnije Larios koji je, baš kao što je Platini uvjetovao izborniku Hidalgu, pred Chantelle izašao s ultimatumom “on ili ja”. – Na koncu nije izabrala mene, rekla mi je “zbogom” preko telefona – kazao je Larios koji se nakon ljubavnog kraha i ozljede koja mu je uništila karijeru okrenuo alkoholu i drogi. S Platinijem, s kojim je tri godine dijelio svlačionicu u reprezentaciji i Saint-Étienneu, od tada nije progovorio ni riječ.

Ostatak teksta čitajte na web stranicama Večernjeg lista.

dnevnik.badnevnik.ba