Home Vijesti NAVALA MIGRANATA Granična policija BiH u ova tri dana zaustavila prelazak 407...

NAVALA MIGRANATA Granična policija BiH u ova tri dana zaustavila prelazak 407 migranata

SHARE

Policijski službenici na granici BiH u protekla tri dana spriječili su ilegalan ulazak u BiH 407 državljana zemalja visokog migracijskog rizika (Sirije, Libije, Pakistana, Afganistana, Iraka i Irana).

Noćas i jutros policijski službenici spriječili su ilegalan prelazak 152 osobe, od čega 125 na području Višegrada, 20 Zvornika i sedam Foče, priopćeno je iz Granične policije BiH.

U četvrtak, 31. svibnja, od ilegalnog prelaska iz Srbije i Crne Gore odvraćena su 102 migranta, od čega 63 na području Višegrada, 31 Foče, 10 Zvornika i osam istočne Hercegovine. Migranti su odvraćeni u 16 odvojenih slučajeva. U srijedu, 30. svibnja, policijski službenici u 21 odvojenom slučaju spriječili su ilegalan prelazak granice 153 osobe, od čega je 99 odvraćeno na području Višegrada, 23 Foče, 21 Zvornika i 10 istočne Hercegovine.

Na području Višegrada nadzor granice obavljaju policijski službenici SIPA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i GPBiH, dok su zbog pojačanih mjera na ostalim područjima ugroženim povećanim prilivom migranata (Zvornik, Velika Kladuša i istočna Hercegovina) raspoređeni policijski službenici i specijalistička oprema GPBiH iz drugih krajeva BiH.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice granične policije Izačić 31. svibnjau graničnom pojasu otkrili su dvije grupe osoba s potvrdama o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil (19 državljana Pakistana i 12 Iraka) koje su odvezene u prihvatni centar u Bihaću. Policijski službenici JGP Gorica otkrili su tri državljana Iraka koji su upućeni u prihvatni centar u Delijaš, stoji u priopćenju.