Home Šport “ODURNO JE BITI CRNAC U ITALIJI” Balotelli rasplakao zemlju priznanjem što mu...

“ODURNO JE BITI CRNAC U ITALIJI” Balotelli rasplakao zemlju priznanjem što mu sve rade

SHARE

MARIO BALOTELLI nakon četiri se godine vratio u reprezentaciju Italije i to spektakularnim golom protiv Saudijske Arabije u St. Gallenu. Ali njegov veliki povratak zasjenilo je najnovije rasističko vrijeđanje koje je pretrpio. Talijanski “navijači” na tribinama stadiona u Švicarskoj razvili su transparent s natpisom “Moj kapetan je talijanske krvi”, poruku kako ne žele da Balo nosi traku Azzurra.

Balotellija, koji je cijelu karijeru u Italiji meta najružnijih rasističkih uvreda, to je silno rastužilo, kao i sve normalne Talijane. La Gazzetta dello Sport tim povodom citirala je dijelove knjige Demoni autora Alessandra Alciata, u kojoj slavni nogometaš detaljno navodi predrasude i uvrede koje ga zbog boje kože prate od najranijeg djetinjstva do danas.

Nakon što je vidio spomenuti transparent, Balotelli je komentirao: “Naravno, imao bih neusporedivo manje problema u životu da sam bijelac. Ali ti problemi napravili su me jačom osobom, pri čemu sam imao veliku podršku. Primam jako puno pisama od djece koja me smatraju primjerom kako nikada ne treba spustiti glavu pred rasističkim napadima.”