Home Društvo Predsjednik Dinama Mirko Barišić u Hercegovini, uživao je na vodopadu Kravica, ali...

Predsjednik Dinama Mirko Barišić u Hercegovini, uživao je na vodopadu Kravica, ali i u Mostaru i Međugorju

SHARE

Predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić hodočastio je jučer u Međugorju.

Za vrijeme svog posjeta predsjednik je hodočastio u  Međugorju.

Predsjednika 
Dinama ugostili su u Međugorju stari prijatelji braća Vasilj u Hotelu Villa Regina, a uživao je i u ljepotama Kravica i posjetio Mostar.

U Mostaru je gospodin Barišić posjetio franjevački samostan gdje ga je ugostio gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Danko Perutina.

U nedjelju i hrvatski nogometaši igraju protiv Brazila u Liverpoolu. Oni su kompletni na pripremama u Rovinju, nakon što su došli Modrić, Kovačić i Lovren, koji su igrali finale Lige prvaka.

Utakmica s Brazilom je u nedjelju u 16 sati, a na njoj će biti i predsjednik Dinama Mirko Barišić. U Međugorju  je predsjednik Dinama razgovarao s novinarima iz Radio postaje Mir Međugorje i evo što je rekao o utakmici protiv Brazila, te o ostalim nogometnim aktualnostima.

“To će biti prava test utakmica i za njih i za nas i možemo očekivati sve, a ja se nadam da će to biti obostrano dobro, a posebno za nas”.

Kakva su Vaša očekivanja od SP u Rusiji i što može napraviti Hrvatska?

“Svi se nadamo, pa i ja također da ćemo proći skupinu. Ako prođemo skupinu onda nitko ne zna što nas čeka dalje. Mislim da bi ukoliko prođemo skupinu po nekim prognozama da bi naš slijedeći protivnik mogla biti Francuska i ja sam optimista po tom pitanju”.

Nakon SP u Rusiji nama puno odmora i Dinamo kreće u kvalifikacije za LP. Što možemo očekivati od tih kvalifikacija?

“Da to ste dobro rekli, a već u tijeku SP-a u Rusiji 18. lipnja nama počinju pripreme koje traju do 9. srpnja i mi čekamo izvlačenje za te kvalifikacije. Mi smo nositelji u drugom krugu, mogu nas zapasti razni protivnici od kojih niti jedan nije lak. Mi ćemo se i ove godine nastojati svim silama da se probijemo da se plasiramo u skupne Lige prvaka”.

Dinamo dominira u domaćim natjecanjima, lani je  to prekinula Rijeka, a ove godine bilo je neizvjesno, pa koliko je ta neizvjesnost dobra pred Ligu prvaka?

“Sigurno je da je to dobro. Mi smo nakon prvog dijela kada smo imali 12 bodova prednosti napravili nekoliko loših igara što se odrazilo na rezultat i tako smo ligu napravili jako zanimljivom. To je dalo draž, ali ja ne mogu biti zadovoljan jer smo pružili nekoliko loših partija. Kasnije se to ispravilo, nešti su nam i naši protivnici pomogli, ali na kraju mislim da smo zasluženo osvojili duplu krunu i nastojat ćemo je još dugo držati u našim vitrinama”.

Dvojica trenera su smijenjana u tijeke sezone?

“Da to je tako kada imate neke loše rezultate, ne možete pustiti da stvari idu kako idu i tu su ceh platili i jedan i drugi trener, što se na koncu pokazalo ispravno jer smo osvojili duplu krunu”.

Ćorić je otišao iz Dinama?

“Da Ćorić je otišao u Romu, otišao je i mladi Sosa u Stuttgart. To su dobri transferi za te mlade igrače, ali i za nas koji živimo od tih transfera. Mladi igrači ako se tu dokažu mogu napraviti jako zavidne karijere i ja mislim da će oni uspijeti”.

Koliko ste dugo u Dinamu?

“Ja sam službeno u Dinamo došao 1. veljače 1967. godine kada smo osvojili tadašnji Kup velesajamskih gradova, današnja Liga Europe i ja sam 52 godine u Dinamu i zadnjih 18 godina sam sam predsjednik”. 

Što se tiče pojačanja što Dinamo može očekivati?

“Mi smo doveli dobrog trenera i mi smo svjesni da imamo mladu ekipu koja je osvojila sve u Hrvatskoj, ali ako se ne pojačamo ne bi imali dovoljno dobrih razloga da očekujemo dobar rezultat iz kvalifikacija za LP. Mi smo već sada doveli nekoliko igrača, a moramo paziti da ti igrači budu kvalitetni, a da ne budu preskupi i to nije lako. Već sada imamo kvalitetan roster i nadam se da će Bjelica to ukomponirati da Dinamo bude netko i nešto u tim kvalifikacijama”.

Koliko često dolazite u Međugorje?

“Jako često smo dolazili u Međugorje, tu rado dolazimo i tu se osjećamo ugodno. Što se tiče Dinama to je naš dom i tu smo imali sve uvjete, i uvijek smo nakon priprema u Međugorju imali zapažene rezultate. U zadnje vrijeme nismo dolazili zbog nekih razloga s vremenskim neprilikama, jer su namto uvijek bile zimske pripreme. Nadam se da ćemo opet brzo doći, Ja osobno sam ovdje sada sa suprugom i nadam se da ću opet brzo doći ponovo, možda već i na jesen ove godine”.

Kada će Dinamo doći?

“To ćemo još vidjeti, ali možda dođemo i na neke pred pripreme i  ovoj natjecateljskoj sezoni”.

Što Vama osobno znači Međugorje?

“Meni osobno Međugorje znači puno. Moram biti otvoren i reći da ja volim Međugorje. To je jedna duhovna obnova koja nam treba svima i ja se tu jako, jako ugodno osjećam”.

Za kraj jedno neugodno pitanje. Koliko sudski proces protiv Zdravka Mamića utječe na Dinamo?

“Da to utječe na Dinamo i nije dobro da imate  takvu atmosferu. Na suđenje gledam kao na političko i to nema nikakve veze, a sada će biti prva presuda početkom idućeg tjedna i ja se iskreno nadam da mora biti oslobađajuća. Uvjeran sam jer Zdravko nije ništa otuđio, i sve što je radio radio je za dobrobit Dinama i pravda će pobijediti”.

HERCEGOVINA.info