Home Crna kronika Pokojniku ukrali zlatni lanac, 500 eura u kešu i mobilni telefon Samsung...

Pokojniku ukrali zlatni lanac, 500 eura u kešu i mobilni telefon Samsung S6!

SHARE

Požarevačka policija intenzivno traga za nepoznatim lopovima koji su provalili u grobnicu obitelji Marković na seoskom groblju u selu Kasidol nedaleko od Požarevca. Oni su otvorili sanduk i pokojniku ukrali stvari koje mu je obitelj spremila za „onaj svet“ – zlatan lanac, sat, 500 eura u kešu i mobilni telefon.

Krađu je policiji prijavio vlasnik grobnog mjesta Jovica Marković nakon što je otkriveno da je opljačkana grobnica i iz nje odnijete materijalne stvari u vrijednosti od oko 1.000 eura.

– Lopovi su došli pod okriljem noći, kad na groblju nema nikoga. Pomjerili su nadgrobnu ploču i, dok je jedan vjerovatno čuvao stražu, drugi je sišao u podzemni dio grobnice. Pomjerio je blokove koji su štitili sanduk, razbio staklo na poklopcu i kroz otvor krenuo da pretura po kovčegu u kojem se nalazio leš pokojnog Mališe – tvrde mještani Kasidola.

Razbojnik je iz sanduka odnio nekoliko skupocjenih predmeta i novac.

– Sa pokojnika je skinuo deblji lanac, na kojem se nalazilo nekoliko zlatnih privezaka, prsten, a s ruke je skinuo sat. Obitelj je pokojniku u standuk stavila i novac u iznosu od 500 eura i mobilni telefon koji su lopovi također odnijeli. Potom su vratili poklopac na sanduk i pobjegli – tvrdi sugovornik Srpskog telegrafa.

Slavica Marković, majka preminulog Mališe kaže da su lopovi unakazili leš njenog sina, koji je sahranjen prošle godine.

– Sve su ispreturali i odneli. Unakazili su mi dijete. Odjeću su mu pokidali i rastrgli. Sahranili smo ga 10.8. 2017. godine, leš je bio vakumiran, i posle deset mjeseci da dočekamo ovako nešto. Evo i sad mi srce lupa. To se neko sveti njemu mrtvom. Znam tko je, ali neka sve nose iz njegovog sanduka svojoj djeci, drugo im ništa ne želim – kaže potresena majka.

Kazna

Lopovi se terete za tešku krađu, za šta je zakonom Srbije predviđena zatvorska kazna od godinu dana, maksimalno do osam godina.

Seosko groblje u mjestu Kasidol godinama je na meti kradljivaca, koji sa grobnica i kapela skidaju bakarne krovove, metalne kovane ograde i mesingane predmete sa nadgrobnih spomenika. Nekoliko puta ulazili su i u same grobnice i sa pokojnika skidali zlatni nakit i uzimali novac. Neki kradljivci su napadali i članove obitelji pokojnika prilikom njihove posjete groblju i otimali im torbe, novčanike i mobilne telefone. Zbog toga su na groblju postavljene nadzorne kamere, koje su smanjile broj krađa, ali, očigledno, nisu uspjele u potpunosti da obeshrabre vandale.

Srpski telegraf

Pokradena grobnica

(Republika)