Home Crna kronika Dječak se utopio u jezeru nakon što ga je prijatelj gurnuo

Dječak se utopio u jezeru nakon što ga je prijatelj gurnuo

SHARE

Dječak M. R. (12) iz Melenaca utopio se u četvrtak po podne u Peskari u Srbiji, umjetnom jezeru iz kojeg se vadi pijesak u blizini Zrenjanina, javlja “Blic“.

Prema priči očevidaca, nesretni dječak se utopio uprkos naporima mlađeg brata da ga spasi. Dječaka je od utapanja pokušao da spasi i susjed Mileta Bačikin (70), ali uzalud.

Mještani pričaju da je M. R. s mlađim bratom i još jednim dječakom krenuo na Peskaru, a da je do tragedije došlo kada ga je u vodu slučajno gurnuo prijatelj, nakon čega je mlađi brat probao da ga izvuče, ali nije uspio i krenuo je prema selu.

U vodu nisu ulazili pošto su sva trojica neplivači, a susjedi malog Milodraga kažu da on i brat nisu ranije dolazili na Peskaru upravo zbog toga.

Vidjela sam njegovog brata kako trči i viče da mu se brat udavio. Govorio je da je probao da ga izvuče trskom, ali nije uspio“, kaže Radica Mavrenski, koja živi u jednoj od kuća najbližih Peskari.

Onda je naišla i njegova majka i pitala jesam li vidjela djecu, ali dok je brat stigao do kuće da javi, sve je bilo gotovo“, kaže Mavrenski.

Dječaka je pokušao da spasi i susjed Mileta Bačikin.

Pozvala me je njegova obitelj kada se sve dogodilo, ali sam bio udaljen i biciklom sam odmah krenuo na Peskaru koju znam jako dobro i gdje svakog dana plivam. Htio sam da ga spasim“, kaže Bačikin dok ulazi u vodu ne bi li demonstrirao nemilu scenu.

Kako kaže, tijekom godina je spasao puno djece iz Peskare, ali po ulasku u vodu nije mogao da pronađe malog M. R.

Melenčani kažu da je na samoj obali nekada bilo zgodno mjesto za kupanje djece i da je voda bila plitka, ali da su sada tu rupe duboke i po 13 metara.

Pogled.ba