Home Društvo FOTO Jedna od najuspješnijih grudskih generacija proslavila 40. obljetnicu mature, među slavljenicima...

FOTO Jedna od najuspješnijih grudskih generacija proslavila 40. obljetnicu mature, među slavljenicima Petar Ćorluka i Goran Marić

SHARE

Danas već davne 1978. godine profesorica Marija Vlašić i profesor Stjepan Glavaš svojim učenicima, 68 njih, zaželjeli su sreću i uspjeh u godinama koje predstoje, ni ne sluteći da će ta želja stvoriti neke od najuspješnijih bosanskohercegovačkih i hrvatskih poduzetnika, političara, dužnosnika, prosvjetnih djelatnika, inženjera, pravnika, ekonomista…

Jučer se u Grudama sastala 11. generacija učenika tadašnje Gimnazije u Grudama, danas Srednje škole Antuna Branka Šimića, piše portal Grude.com.

“Učenici” su pristigli sa svih strana, a iz Zagreba izravno i državni ministar imovine u Republici Hrvatskoj Goran Marić koji je bio sretan i ponosan što na 40. obljetnicu mature može pozdraviti svojih 35 kolega koji su nazočiliokupljanju.

Svojevremeno, ministar Marić koji je prema izboru portala Grude.com proglašen osobom godine u ovoj općini komentirao je što mu znače njegove Grude i zašto im rado dolazi.

Kad se pročitaju imena i ono što su postigli ljudi iz ove generacije teško je ne primijetiti da se radi o jednoj od najuspješnijih. Iako je teško nekoga izdvojiti vrijedi istaknuti da je ova generacija uz Marića dala i Petra Ćorluku predsjednika uprave Violete, Juru Žulja svojevremeno šefa zatvora Remetinec, Ivana Bandića konzula Republike Hrvatske i druge uspješne ljude.