Home Crna kronika Sarajevo u šoku: Kćerka Miće Vukašinovića prerezala vene

Sarajevo u šoku: Kćerka Miće Vukašinovića prerezala vene

SHARE

U domu Milića Vukašinovića, bivšeg bubnjara „Bijelog dugmeta“ i frontmena „Vatrenog poljupca“, u sarajevskom naselju Jezero prekjučer u poslijepodnevnim satima odigrala se prava drama kada se njegova kćerka Maja Avdibegović (35) pokušala ubiti.

Alarmirana policija

Kako Avaz saznaje od izvora bliskih istrazi, Maja je prerezala vene, najvjerovatnije žiletom, te je poprilično iskrvarila. Netko od ukućana Maju je pronašao krvavu u kupatilu te je odmah alarmirao policiju, koja je pozvala ekipu Hitne pomoći.

Policija ispred doma Vukašinovića (Foto: J. Alibegović)

Borba s ovisnošću

Na svu sreću, liječnici su stigli na vrijeme te su nesretnu ženu zbrinuli i prevezli u Urgentni blok Opće bolnice ”Prof dr. Abdulah Nakaš“, gdje su joj rane na ručnim zglobovima sanirane i nalazi se van životne opasnosti.

Kako se saznaje, Avdibegović će biti upućena na promatranje na Psihijatrijsku kliniku. Inače, Maja se dugo godina borila s ovisnošću o drogama. Poznati rock muzičar je Maju dobio u prvom braku sa suprugom Verom, a trenutno živi u Beogradu, piše Avaz

Nakon što je priča odjeknula, Vukašinović je rekao kako se ovo dogodilo zbog droge.

– Dobio sam sinoć informaciju šta se dogodilo. U kontaktu sam s njenom majkom, jer je Maja u bolnici i tamo nema telefon. Nisam imao mogućnosti da se čujem s njom. Da se razumijemo, ovo se nije dogodilo prvi put, ovakve situacije sam doživljavao i ranije kada je Maja u pitanju. Točnije, to se uvijek događa kada krizira i ne bih volio da o tome govorim javno. Razumijte me da mi kao ocu nije lako zbog svega ovoga – rekao je Milić.

Prema njegovim tvrdnjama, 35-godišnja Maja je upala u kandže narkotika s kojima se bori posljednjih godina.

– Zbog narkotika se sve ovo događa, što će biti drugo. Ona je dugogodišnja narkomanka, to se kod nje javlja kad god je kriza. Onda se događaju ove stvari. Njena majka je bolesna i nepokretna. Idem sutra u Sarajevo, pa ću vidjeti šta se događa. Bilo je ovoga i prije. Njenoj majci nisu ni javili šta se desilo, to se dogodilo jučer, sve je ovo svježe još – rekao je jučer Vukašinović.