Home Društvo Ljubuški: Neće se dopustiti ispuštanje otpada u vodotoke

Ljubuški: Neće se dopustiti ispuštanje otpada u vodotoke

SHARE

Turizam i poljoprivreda među najvećim su potencijalima razvitka općine Ljubuški. U ljetnim mjesecima, samo u objektima na Trebižatu, otvara se više od 200 radnih mjesta. Zanimanje za Kravicu među turistima raste iz godine u godinu, a radi se i na promidžbi ostatka turističke ponude, kojom ovaj kraj uistinu obiluje.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić ističe kako, uz turizam, veliki potencijal ima i poljoprivreda. Dokaz tomu je činjenica kako je mladi ljubuški krumpir dobio od Europske komisije suglasnost za izvoz na tržište EU-a.

S dolaskom ljetnih dana život u Ljubuškom seli se na Trebižat. Koliko je objekata na ovoj rijeci? Nedavno su ti objekti bili tema OV-a te je odlučeno da se ide u uređenje ove oblasti. Što to podrazumijeva?

Imamo točno 20 objekata koji su 2017. godine radili tijekom sezone. procjena je da bude otvoreno više od dvjesto radnih mjesta tijekom ljetnih mjeseci. Kroz usluge u ovim objektima plasira se značajna količina naših poljoprivrednih proizvoda, Ljubuški je na neki način postao prepoznatljiv po sve kvalitetnijoj gastronomskoj ponudi. Međutim, ono što se prigovara, ono što se apsolutno u radu ovih objekata neće dozvoliti, jest nepropisno zbrinjavanje komunalnog otpada, nepropisno ispuštanje fekalnih i svih drugih otpada u vodotoke.

Općina ljubuški je prethodnih godina uložila značajna sredstva u objekte zaštite okoliša, u zaštitu ove prekrasne prirode i u zaštitu vodnog bogatstva. Svi skupa moramo imati društvenu odgovornost, razvijati svijest potrebe zaštite ovog prekrasnog prirodnog ambijenta kako bi ga mogle baštiniti i generacije iza nas”, rekao je načelnik Barbarić za Večernji list.