Home Politika PLENKOVIĆ GURA GRUĐANINA NA MJESTO PREDSJEDNIKA HRVATSKE: Bandić će uz pomoć HERCEGOVACA...

PLENKOVIĆ GURA GRUĐANINA NA MJESTO PREDSJEDNIKA HRVATSKE: Bandić će uz pomoć HERCEGOVACA izgurati Kolindu iz utrke za Pantovčak!?

SHARE
Kolinda Grabar-Kitarović hvali Most, a Andrej Plenković zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića koji iskazuje ambicije da bude predsjednički kandidat

“Kalkulacije da Plenković ‘igra’ na Milana Bandića pojavile su se ovih dana kada je premijer vrlo pozitivno ocijenio rad gradonačelnika, a s predsjednicom otvorio novi front. Ali jedno mora biti jasno, Milan Bandić nikada neće postati hrvatski predsjednik pa je pitanje koja se sada vodi igra i koji joj je cilj. S jedne strane, Bandić je izuzetno dobar s predsjednicom i s Milijanom Brkićem, ali mu je za njegov budući opstanak na političkoj sceni važan odnos s premijerom. Tako je pravo pitanje vidi li šef HDZ-a Milana Bandića kao osobu koja će destabilizirati izglede Kolinde Grabar-Kitarović ako nastavi s rafalnom paljbom na Vladu i premijera”, smatra jedan visokopozicionirani član HDZ-a.

U HDZ-u mnogi predsjednici Hrvatske zamjeraju populizam i tvrde da se još od poziva Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku ponaša populistički kako bi se svidjela i biračima koji nisu iz HDZ-a. Međutim, u HDZ-u su uvjereni da upravo ti birači, najčešće lijevo orijentirani, nikada neće dati glas Kolindi Grabar-Kitarović. “U mnogim njenim nastupima u zadnje vrijeme osjeća se da se želi svidjeti glasačima SDP-a i Mosta, a zaboravlja da bez potpore cjelokupnog HDZ-ova biračkog tijela niti jedan kandidat desnog centra, pa ni ona, ne može biti izabran”, tvrdi nam jedan član Predsjedništva HDZ-a, piše Jutarnji.