Home Život Počelo je ljeto: Velike vrućine u Hercegovini i danas bez kiše –...

Počelo je ljeto: Velike vrućine u Hercegovini i danas bez kiše – Najviša temperatura u Mostaru

SHARE

U BiH danas će prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake, u većem dijelu BiH će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padaline.

Vjetar  će biti slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne, jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 °C.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima porast naoblake može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 28 °C

U Bosni i Hercegovini jučer je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni su zabilježeni lokalni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana i u večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 11°C; Ivan-sedlo 22; Livno 25; Bugojno 26; Gradačac, Sanski Most, Sarajevo 27; Bihać, Brčko, Doboj, Prijedor, Trebinje, Tuzla, Zvornik 28; Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg 29; Grude 30 i Mostar 31°C, priopćeno je iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.