Home Gospodarstvo Štrajk u Aluminiju: Nismo guske u magli

Štrajk u Aluminiju: Nismo guske u magli

SHARE

Odlukom Uprave, medijima je zabranjen ulazak u krug poduzeća, a očekuje se obraćanje direktora.

Jednosatni štrajk upozorenja zbog višemjesečnih dugovanja za doprinose, razdvajanja kredita od plaće, neisplate jubilarnih nagrada, nedonošenja sistematizacije radnih mjesta i pravilnika o plaćama, loših uvjeta rada, nezapošljavanja invalida rada te nezapošljavanje potrebnoga broja djelatnika u proizvodnom sektoru, održan je u krugu mostarskog Aluminija.

Odlukom Uprave, medijima je zabranjen ulazak u krug poduzeća, a očekuje se obraćanje direktora Maria Gadžića te izvršnih direktora Borisa Vicana i Dražena Pandže.

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Vlade Federacije BiH odlučeno je kako će se za uplatu doprinosa za MIO za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2017. godine za 884 radnika Aluminija biti uplaćeno 2.187.423,48 KM.

Vlada je objavila kako se Aluminij obratio Federalnom ministarstvu energije, rudarstva  i industrije zahtjevom za dodjelu sredstava neophodnih za uvezivanje radnog staža, uz obrazloženje da je dug za doprinose  nastao  kao  posljedica  rasta  burzovnih  indeksa  cijene  električne energije tijekom 3. i 4. kvartala  prethodne  godine, zbog čega je plaćanje postalo neizvedivo.

Uskoro opširnije…