Home Zanimljivosti Policajci na Zrću upali u stan mladim turistima, izvadili pendreke i jedva...

Policajci na Zrću upali u stan mladim turistima, izvadili pendreke i jedva se sporazumijevali na engleskom, uznemireni gosti prosvjedovali: Zašto to držite u rukama, želite nas prestrašiti?!

SHARE

Stanovnici otoka Paga se često žale na mlade partijanere koji luduju dan i noć na tom otoku. Tako je netko zvao policiju zbog navodno prebučne dnevne zabave šest ili sedam tamnoputih momaka u jednom apartmanu nedaleko Zrća, tijekom proteklog ljeta.

Dvojica naših policajaca su ušli u apartman gdje su gosti, izvadili su palice. Jedan od policajaca, onaj mlađi, je s palicom bio blizu mladih ljudi, a kako je gestikulirao rukama, tako je s rukom ‘kružila’ i palica, što ih je preplašilo, jer kako je jedan od njih rekao u videu, došli su se zabaviti i miroljubivi su pa ih čudi ovakvo postupanje hrvatske policije. Sve možete vidjeti i na videu (9:11).

Razgovor je tekao ovako:

Turist: Zašto palicu držite u ruci, želite nas prestrašiti?
Policajac: Ovo je moje…
Turist: To nije lijepo.
Policajac: Prvi put ok. Mi ovdje prvi put ok. Drugi put…

Policajac je valjda htio reći ako ih susjedi pozovu na intervenciju i drugi put onda će im valjda napisati kaznu ili što već.

Turisti u videu navode da ih je policija mogla lijepo zamoliti da ugase muziku, ali ne im upasti u apartman i prijetiti uhićenjem držeći palice. A zbog čega,  pitaju se mladi turisti – zbog muzike u dva poslije podne.
No, to je samo jedna strana medalje, jer stranci kažu da su puštali malo glasniju glazbu, i nikome nisu smetali. No, ako u dva sata poslije podne ‘ludujete’ po apartmanu, to ipak itekako remeti javni red i mir.

No, policajci su, ako ćemo vjerovati strancima, trebali biti taktičniji i zamoliti goste da se stišaju, a ne im prijetiti da ako dođu još jednom onda će biti… I još uz to vaditi palice. No, možda su se policajci osjetili ugroženi kada su vidjeli veselu omladinu, piše Slobodna Dalmacija.