Home Crna kronika PRIJEKA NARAV I NEVJERSTVO SUPRUGE PROUZROKOVALI PRAVU DRAMU U HERCEGOVINI

PRIJEKA NARAV I NEVJERSTVO SUPRUGE PROUZROKOVALI PRAVU DRAMU U HERCEGOVINI

SHARE

Nakon završetka višesatne  drame na Nikšićkom putu u kojoj je Miroslav Milišić (31) prijetio da će bombom raznijeti sebe i svoje dvoje djece od devet i jedanaest godina, sve se ipak dobro završilo.

Pozadina svega je, kako saznaje Saransak portal u Policijskoj upravi Trebinje, bilo nevjerstvo njegove supruge, ali i njegovo ranije nasilničko ponašanje.

O tome je novinarima nakon svega govorio načelnik PU Trebinje Žarko Laketa, koji je podsjetio da su odmah po prijavi, iza 8 sati prekjučer ujutro, na lice mjesta stigle sve raspoložive policijske snage, a da je jedan jedini Milišićev zahtjev bio da na lice mjesta dođe njegova supruga „iz razloga, kako je on naveo pregovaračkom timu, da je ona izvršila određene prevare kada je u pitanju ljubavna veza“.

“Naš prevashodni cilj je bio da djecu sigurno sklonimo od oca koji je stalno prijetio da će ih likvidirati ručnom bombom koju je držao u jednoj ruci, a u drugoj je držao osigurač koji je iz nje izvadio i koji je, prilikom pregovora, povremeno vraćao u bombu, pa ga je ponovo vadio”, objasnio je nakon svega načelnik Laketa, podsjetivši da su dovodili nekoliko članova obitelji da uvjere Milišića da odustane od svoje namjere, ali nitko u tome nije uspio, iako su u jednom trenutku doveli i suprugu na lice mjesta.

Kada su pripadnici Jedinice za podršku PU Trebinje pokušali savladati Milišića, došlo je do komešanja nakon koga je ocijenjeno da su dalji takvi pokušaji popriličan rizik, pa se odustalo i od toga.

Novo komešanje je nastalo dolaskom supruge i njenog oca, pa su punac i zet, prema Laketinom svjedočenju, zajedno pali na pod, a policijski službenici su odvojili djecu od njega, dok je punac uspio uzeti bombu i odbaciti je.

“Ono što bih ja želio istaći jeste požrtvovanost policijskih službenika koji su pet sati bili na metar od samog izvršitelja ovog čina, na čemu im ja želim zahvaliti”, kazao je Laketa, napomenuvši da je Milišić pokušao pobjeći, ali su ga policajci nakon desetak metara lišili slobode.

On je napomenuo da je Milišić poznat policiji po ranijim djelima nasilja u obitelji prije desetak godina, kao i po izvršenju teških krađa i krađa.

O požrtvovanosti policije u ovom slučaju možda najbolje govori podatak da su u vrijeme ovog događaja, koji su mnogi nazvali talačkom krizom svo vrijeme na licu mjesta bili i načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa sa najbližim suradnicima Milivojem Vukovićem, Sinišom Laketom i Bojanom Dabićem, Jedinicom za podršku na čelu sa Petrom Kozjakom i svima onima  koji su i u kući i kasnije na ulici bili u najneposrednijoj Milišićevoj blizini kako bi ga uvjerili da ne čini ono čime je prijetio i što se, srećom, nije obistinilo…

Jučer je objavljeno kako je sudac za prethodni postupak Osnovnog suda u Trebinju odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana Miroslavu Milišiću.