Home Kultura Mladi Ljubušaci snimili film o odlasku mladih iz BiH – audio i...

Mladi Ljubušaci snimili film o odlasku mladih iz BiH – audio i foto

SHARE

Viva škola filma je četvrti put u Gimnaziji Ljubuški u Ljubuškom, gradu filma, čiji je film prošle godine na festivalu u Sarajevu osvojio prvo mjesto za originalnu glazbu.

Na 13-toj po redu radionici koja je trajala od 4-6 lipnja prijavilo se 16 sudionika iz dvije srednje škole. Neki od njih su već ranijih godina sudjelovali na radionicama. Snimili su fantastično-eksperimentalni film o odlasku mladih iz grada pod nazivom “Aufwiedersehen!”

Pokušali su na jedan originalan način prikazati tu aktualnu temu. U filmu je također korištena autorska glazba, a koliko su svojim filmom uspjeli pokazat će se na festivalu koji se održava od 12. do 16. rujna u Sarajevu gdje će se film zajedno sa drugim filmovima mladih natjecati za jednu od nagrada.

Viva filmske radionice su kreativne, besplatne, teorijske i praktične trodnevne radionice za mlade od 13 do 21 godine.

Polaznici u ta tri dana uče o osnovama filma, kadrovima, knjizi snimanja, kameri, zvuku, rasvjeti. Drugog dana radionice polaznici se upoznaju sa opremom za snimanje i tada počinje praktični dio, a to je snimanje filma po ideji koju polaznici sami smisle prvog dana. Trećeg dana se pristupa montaži i premijeri filma uz dodjelu certifikata o uspješno završenoj radionici.

Nakon Ljubuškog Viva karavan se vraća u bazu u Sarajevo gdje će nakon kratkog predaha ponovo zavrtiti svoje točkove i posjetiti možda Vaš grad.

Poslušajte što je za Radio Ljubuški rekao Ratko Horozović, redatelj i organizator Viva film festivala

Poslušajte i Simonu Barišić, redateljicu filma domaće ekipe

 

Radio Ljubuški