Home Crna kronika Šime dobio pepeljarom u glavu nakon što je tražio pjesmu Thompsona umjesto...

Šime dobio pepeljarom u glavu nakon što je tražio pjesmu Thompsona umjesto Škore

SHARE

Do sukoba između 32-godišnje djevojke, njenog prijatelja i 70- godišnjeg barba Šime došlo je zbog pjesme u jukeboxu

Zbog šamaranja u caffe baru u krugu Autobusnog kolodvora u Zadru koje je uslijedilo nakon prepirke hoće li na večernjem repertoaru biti pjesma Miroslava Škore ili Thompsona, 32-godišnja pedikerka i 38-godišnji nautičar iz Zadra, na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjeni su novčanom kaznom zbog narušavanja javnog reda i mira.

Sukob se odigrao 2.siječnja oko 18 sati u kafiću gdje se 32-godišnjakinja najprije verbalno posvađala sa 70-godišnjim umirovljenikom, poznatijim kao barba Šime, nakon što joj je prigovorio zašto u jukebox nije stavila Thompsona već Škoru, nakon čega joj je odbio platiti piće, što je od njega tražila.

Kako piše Zadarski.hr, ona ga je zbog toga ošamarila, a barba Šime uzvratio je udarac. Pedikerka nije posustala već ga je tada više puta udarila otvorenim dlanom u predjelu glave na što je barba Šime nenadano pošpricao u lice raspršivačem sa nadražujućom tvari tzv. „Pepper sprejem“.

U tom trenutku u kafić je ulazio njen 30-godišnji prijatelj koji je, revoltiran situacijom, udario barba Šimu šakom u glavu, zbog čega je 70-godišnjak pao i glavom udario o rub zida te ostao nepomično ležati na tlu dok je par otišao iz caffe bara.

Barba Šime je na sudu posvjedočio kako se incident u kafiću odigrao nakon što su ga tamo prethodno pokrali i uspavali, te da je 32-godišnjakinja bila zadnja kap koja je prelila čašu. Iako joj je rekao da će joj platiti piće, ali da ga se kani, pedikerka ga je udarila u predjelu lica i nosa nekoliko puta.

“Neznam s čim me udarila ali bio sam modar deset dana. Ja sam nju udario samo jedan put htijući se zaštititi, međutim ona je mene i dalje udarala pa sam je pošpricao sprejem kojeg sam našao. Tada je prestala s napadom, ali je njezin prijatelj došao do mene i udario me pepeljarom u zadnji dio glave zbog čega sam pao na tlo. Što je bilo dalje ne sjećam se”, kazao je 70-godišnjak.

Nautičar je pak ispričao kako ga je šokiralo kada je prijateljicu zatekao na tlu ispred vrata kafića nakon što je pošpricana “Pepper sprejem”. “Kada sam ušao netko je dobacio da je taj stari pošpricao suzavcem. Vidjevši da ide prema meni udario sam šakom u oko. Pao je na tlo. Srušile su se stolice jer ih je povukao sa sobom. Ostao je ležati. Unutra je nastala strka, a vlasnica kafića zvala je hitnu pomoć”, rekao je na sudu nautičar dodajući kako smatra da nije remetio javni red i mir jer je branio sebe i djevojku od napada umirovljenika.

Vlasnica kafića je rekla kako je barba Šime inače dobar čovjek i dobar potrošač. Ispričala je kako je 32-godišnjakinja sporne večeri njega hvatala za jaknu, odgurivala, naguravala ga šakama, rukama, te da je on bio smiren i prilično pri piću.

Par je kažnjen sa 726 kuna kazne, a sud pri odmjeravanju kazne nije pronašao olakotnih okolnosti. Barba Šime je pak oslobođen optužbe za remećenje javnog reda mira jer je utvrđeno da je postupao u nužnoj obrani, piše Zadarski.hr.