Home Crna kronika U Iraku uhićen silovatelj i ubojica 14-godišnje Susanne Feldman iz Mainza

U Iraku uhićen silovatelj i ubojica 14-godišnje Susanne Feldman iz Mainza

SHARE

Silovatelj i ubojica 14-godišnje Susanne Feldman iz Mainza Ali Bashar je uhićen u sjevernom Iraku, izvijestili su njemački mediji. To je potvrdio i njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer u petak na konferenciji za novinare u Quedlinburgu.

U svojim izvješćima pojedini njemački mediji navode kako su osumnjičenog ubojicu noćas oko 2 sata ujutro uhitile kurdske snage sigurnosti u sjevernom Iraku te da se još ne zna hoće li osumnjičeni ubojica maloljetnice iz Mainza biti izručen Njemačkoj.

Policija je u četvrtak održala press konferenciju i otkrila identitet mlade djevojke kao i to da je silovana i ubijena, a učitelji su imali težak zadatak priopćiti to svojim učenicima.

Učitelji i učenici IGS Bretzenheim škole u Mainzu u četvrtak su bili u šoku nakon što je stigla vijest da tijelo mlade djevojke, pronađeno u srijedu u šumi u blizini pruge u Wiesbadenu, pripada njihovoj učenici i školskoj kolegici koju traže već više od dva tjedna,  Susanni Feldman.

Učenici cijele škole, svatko u svom razredu, s nevjericom, tugom i šokom su slušali dok su im njihovi učitelji priopćavali tužnu vijest.

U školi je osigurano posebno mjesto koje će na nekoliko dana pripadati nesretnoj Susanne. Na tom se mjestu nalazi njezina fotografija i svijeća, a svaki učenik koji to želi, može tu zastati i pomoliti se.  Danas će održati i minutu šutnje. U Susanninom razredu će svaki učenik danas donijeti svijeću i upaliti je.

U četvrtak su u školu dolazili i njemački novinari, među školskom djecom se raspitivalio Susanne, tražili bilo kakvu informaciju, ali djeca nisu imala volje odgovarati. Neka su bila i u strahu, a Uprava škole naposljetku je zadužila školskog domara da zamoli novinare neka se ne približavaju školi.

U petak ujutro, onaj tko nije učitelj ili učenik ili nije zaposlenik škole, nije mogao ući u školu.

Mjesto u klupi 8. razreda kojeg je 14-godišnjakinja pohađala, do kraja školske godine bit će prazno i učenike podsjećati na stravičnu smrt njihove prijateljice i školske kolegice.

Policija traga za 20-godišnjim Ali Basharom. Vjeruju da je pobjegao u Erbil u Iraku sa cijelom svojom obitelji prije nekoliko dana. Policiji je poznat od ranije jer je bio osumnjičen za silovanje 11-godišnje djevojčice u izbjegličkom domu. Kako istraga nije dovela do jasnih rezultata, Bashar nije uhićen.

Silovanje i ubojstvo 14-godišnje Susanne Feldman nije samo šokiralo njezine školske kolege i prijatelje, već i cijelu Njemačku.

Njemački mediji pišu da bio slučaj mogao dovesti do poziva političara da se reformiraju propisi o azilu kako bi se lakše mogli deportirati imigranti za koje se misli da su nasilni.

Političari u Njemačkoj su u slučaju 14-godišnje djevojčice složni u šokantnom pitanju kako je bilo moguće da osumnjičeni Iračanin pobjegne iz Njemačke sa svojim roditeljima, braćom i sestrama i to pod kako je navela policija lažnim imenima. Tim više što je bio već registriran kao nasilan i  osumnjičen za jedno silovanje.