Home Kultura Vrgorac: Hair Smile tradicionalno donosi frizure s osmijehom te novu priču o...

Vrgorac: Hair Smile tradicionalno donosi frizure s osmijehom te novu priču o zapošljavanju osoba s invaliditetom

SHARE

Ovogodišnji susret frizera u Vrgorcu, uz edukacije i tradicionalnu reviju frizura, pokreće temu zapošljavanja osoba s invaliditetom u pomoćnim frizerskim poslovima o kojoj će se diskutirati na Okruglom stolu

Hair Smile po osmi će put ugostiti frizersku struku u Vrgorcu, u petak i subotu, 8. i 9. lipnja, gdje se uz gomilu pozitivne energije osim frizera druže i članovi udruge ‘Osmijeh’ s ostalim gostima koji vjerno posjećuju ovaj jedinstveni događaj.

Udruženje obrtnika Vrgorac u suradnji s HOK-om, POK-om Splitsko-dalmatinske županije, Gradom Vrgorcem i Turističkom zajednicom Grada Vrgorca organizira bogati program koji je ove godine upotpunjen pitanjima zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Obzirom da se u Hrvatskoj trenutno radi na izmjenama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, prvi dan događaja Hair Smilea rezerviran je za predavanja i Okrugli stol na kojemu je glavna tema rasprave zapošljavanje osoba s posebnim potrebama i invaliditetom u pomoćnim frizerskim poslovima, a održat će se u prostorijama Poduzetničkog centra Vrgorac.

 

Na Okruglom stolu sudjelovat će predstavnik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, predstavnik HZZ-a Split, predstavnik Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik te Srednje strukovne škole Makarska, ravnateljica Turističke zajednice Grada Vrgorca i predstavnik udruge Bubamara’ iz Vinkovaca koji već aktivno pridonose radu osoba s invaliditetom u svojem projektu ‘Buba bar’.

U poslijepodnevnim satima drugog dana Hair Smilea održat će se frizerske edukacije u prostorijama Polivalentne dvorane Grada Vrgorca. Nakon edukacija slijedi zabavni dječji program te druženje s članovima Buba bara iz Vinkovaca. Večernji program započinje nastupom stand-up komičarke Marijane Perinić na glavnom gradskom trgu, koja će ujedno voditi i reviju frizura s predsjednicom TZ Vrgorac, gđom. Željkom Opačak.

 

Modele koji nose reviju odijeva Krie Design dizajnerice Kristine Burje, a na pisti će im se pridružiti članovi udruge ‘Osmijeh’, članovi udruge ‘Bubamara’ i članovi udruge djece s posebnim potrebama iz Ljubuškog.

Pozivaju se svi frizeri, poslodavci i građani zainteresirani za ovu inicijativu da upotpune događaj svojim dolaskom i dobro se zabave drugog ljetnog vikenda u Vrgorcu.

In Portal