Home Društvo Najveći problem svake pjevačice je koji kupaći kostim obući tako da se...

Najveći problem svake pjevačice je koji kupaći kostim obući tako da se talent vidi

SHARE

“Lidija Bačić se fotografirala u kupaćem kostimu pred ogledalom”…”Žanamari pokazala dekolte”…

Ako netko nije čuo za navedena imena, teško će zaključiti da se radi o pjevačicama. To je teško zaključiti čak i nakon preslušavanja njihovih pjesama. Estradna umjetnost je komplicirana poput fejsbuk statusa, a pjevački talent bez seksi uratka je kao pjevanje bez mikrofona. Naime, u oba slučaja je važno da se (pro)čujete.

Iskusna pjevačica poslovni život strogo odvaja od privatnog. Dakle, poslovnog nema. Na društvene mreže stavlja fotografije koje ističu njezine vokalne sposobnosti, a vokalno je najsposobnija kad joj odjeća ne pritišće štitnjaču, zglobove i kožu općenito. Ako netko na njenim fotografijama ne uoči glazbeni talent, onda je riječ o primitivnoj osobi koja ne vidi dalje od kupaćeg kostima. Pjevačici ne smeta ako je netko smatra talentiranom striptizetom jer njoj “nije važno što tko o njoj misli”. To je samouvjerena, ambiciozna i radišna žena koja savršenu figuru nije postigla uvijanjem oko šipke, već penjanjem i spuštanjem glasa uz i niz ljestvicu. Go-RE, DO-le. Ljubitelji dobre glazbe cijene taj trud te hrle na njen Instagram profil željno iščekujući svaki nastup. Njihovo istrenirano uho čuje duboki alt bradavica i titra u iščekivanju krešenda na Venerinu brijegu. Iskusna pjevačica uvijek pazi da krešendo ne nastupi prijevremeno. Venerin brijeg je zahtijevna dionica za svaku pjevačicu i lako se može dogoditi da im baš na tom mjestu pukne glas. Da bi se to spriječilo, grlo nikad ne smije biti suho. O tome najčešće brine menadžer. Dobra pjevačica uz solidan glas mora imati i odličan sluh, odnosno treba slušati menadžera.

Zavidna fizička kondicija je preduvjet za ostvarenje pjevačke karijere. Skakanje s kreveta na krevet i brzo hodanje od menadžera do menadžera, te često dizanje nogu (bilo da se radi o trčanju ili nekoj drugoj fizičkoj aktivnosti)sagorijeti će svaku suvišnu misao u organizmu. Pedikura, manikura i razne kure dodatno će izbrusiti glazbeni talent jer pjevačica nikad ne može biti toliko uspješna, a da nema mjesta za još jednu kuru.

Najveći problem svake pjevačice je koji kupaći kostim obući tako da se talent vidi, a trema od nastupa prikrije. Najbolji je dvodijelni jer tad talent upada slušatelju direktno u oko, a trema se jedva nazire iza bikini linije. Između javnog i polujavnog nastupa, ovaj drugi je popularniji jer ne napreže glasnice. Važno je čuvati dobar glas, pa uspješna pjevačica rijetko pjeva, a najsposobnije gotovo nikako. Najposjećeniji nastupi su im na Instagramu, na radost slušateljstva.

U Hrvatskoj je, nažalost, malo vrhunskih pjevačica. Nova zvijezda u usponu je Nikolina iz Pule koja je žrtvovala Ljubav (na selu) zbog karijere. Predviđa se da će nastupati u većim svjetskim gradovima, pa Hrvatska može biti ponosna što je iznjedrila pjevačicu koja se razvija usporedo s državom. Današnja pjevačica, ako želi biti uspješna, mora biti poput Lijepe naše- mlada, ogoljena, nepismena…  i zaostala.