Home Život Pripadnik OS BiH brzom reakcijom spasio život nogometašu u Posušju

Pripadnik OS BiH brzom reakcijom spasio život nogometašu u Posušju

SHARE

Pripadnik Oružanih snaga BiH na službi u Središtu za obuku za operacije potpore miru (PSOTC) desetnik Semir Sarajkić, koji je ujedno i certificirani savezni nogometni sudac, brzom i prisebnom reakcijom spasio je život jednom nogometašu za vrijeme suđenja nogometne utakmice.

Utakmica se odigrala 07.06.2018. godine u Posušju, u okviru razigravanja za ulazak u Prvu ligu FBiH između Posušja i Goražda.

Završetak ove utakmice obilježio je duel prvotimca Goražda Nedima Kurtovića i jednog domaćeg nogometaša, nakon kojeg je Kurtović ostao nepomično ležati bez svijesti, dok su publika i svi sudionici utakmice nakratko „zanijemili“, donosi stranica Oružanih snaga BiH.

Tada je došlo do brze reakcije glavnog suca Semira Sarajkića, koji je izvadio jezik ozlijeđenom Kurtoviću, spriječivši gušenje i fatalne posljedice. Nakon toga ga je postavio u odgovarajući položaj i time pokazao vrhunsku obučenost i prisebnost u pružanju prve pomoći.

Dan nakon utakmice desetnik Sarajkić je opisao svoje iskustvo:

“Nakon naizgled bezazlenog duela dva igrača primijetio sam da je igrač ostao ležati nepomično na zemlji. Kada sam shvatio što se događa odmah sam mu pritrčao te primijenio stečeno znanje u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u pružanju prve pomoći i to tako da sam ga okrenuo na bok i izvadio mu jezik da ne bi došlo do gušenja. Nakon moje brze reakcije, igrač je došao svijesti. Na kraju se sve dobro završilo, jer je spašen jedan ljudski život”, kazao je desetnik Sarajkić.

Prilikom pružanja pomoći ozlijeđenome, desetnik Semir Sarajkić je pokazao osposobljenost, ali i hrabrost prilikom intervencije spašavanja ljudskog života. Ovaj čin desetnika Sarajkića bio je izuzetan jer ovakve ozljede često mogu biti fatalne, a za spašavanje je od presudnog značaja pravovremena i odlučna reakcija.