Home Crna kronika Zatražio potvrdu o alkotestu, rekli mu da pomakne auto pola metra pa...

Zatražio potvrdu o alkotestu, rekli mu da pomakne auto pola metra pa ga kaznili jer nije bio vezan!

SHARE

Splićanin je 6. lipnja desetak minuta prije ponoći zaustavljen od policijske ophodnje na autobusnoj stanici put Podstrane iz pravca Splita.

Nevjerojatna priča koja spada u rubriku “vjerovali ili ne” dolazi iz Splita gdje je jedan vozač prekršajno kažnjen s 500 kunazbog nevezivanja sigurnosnog pojasa, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, Splićanin je 6. lipnja desetak minuta prije ponoći zaustavljen od policijske ophodnje na autobusnoj stanici put Podstrane iz pravca Splita.

– Bio sam uredno vezan i to su vidjeli i policijski službenici koji su bili u kontroli, a onda sam i podvrgnut alko-testu. On je pokazao nula promila pa sam zamolio službenike da mi daju potvrdu alko testa kojim su utvrdili da nisam konzumirao alkohol. U trenutku kad sam zatražio potvrdu, policijski službenici, a bilo ih je pet-šest na mjestu događaja, počeli su negodovati i objašnjavati mi da sam bezobrazan jer tražim potvrdu – napisao je Splićanin koji je uložio prigovor splitskoj policiji.

Dodao je kako je, budući da su ga zaustavili na autobusnoj stanici, u trenutku zaustavljanja stao iza službenog policijskog automobila. Kad je zatražio potvrdu, policajac mu je rekao da sjedne u svoje vozilo i pomakne ga pola metra unaprijed kako ne bi ometao druga vozila koja zaustavljaju.

– Napravio sam što mi je rekao, ušao sam u auto i pomaknuo ga 50 centimetara, a onda su mi napisali prekršajni nalog jer nisam koristio sigurnosni pojas tih pola metra, rekao je nezadovoljni Splićanin.