Home Društvo Beba je zadobila opasne opekotine, i to nepažnjom majke: Roditelji, niste ni...

Beba je zadobila opasne opekotine, i to nepažnjom majke: Roditelji, niste ni svjesni opasnosti koja vreba

SHARE

Dolazak sve toplijih dana vatrogasci su iskoristili kako bi upozorili roditelje na opasnost ostavljanja baštenskog crijeva na suncu koje može zagrijavati vodu na opasno visoke temperature.

Vatrogasci iz Las Vegasa objavili su na Twitter fotografiju devetomjesečnog dječaka koji je zadobio opekotine drugog stepena na 30 posto tijela. Dječak iz San Tana u Arizoni opečen je prije dvije godine, kada ga je majka, puneći bazen, slučajno pošpricala vodom.

Na fotografiji se vide opekotine koje je nesretni dječak od vruće vode zadobio na torzu i licu. Kada se voda u crijevu zagrije na 60 stepeni, može izazvati opekotine trećeg stepena samo pet sekundi nakon dolaska u kontakt s kožom.

Tim Szymanski iz odnosa s javnošću Vatrogasne komande Los Anđeles objavljuje ovu fotografiju svake godine od nesretnog slučaja kako bi upozorio druge roditelje na opasnost od ostavljanja baštenskih crijeva na suncu.

– Kada je crijevo ostavljeno u travi na suncu, voda koja je ostala u njemu se zagrijava – rekao je Szymanski za “People”, te dodao da ljudi kada puste vodu, misle da će ona biti hladna, ali ona je zapravo ekstremno vruća.

Szymanski se nada kako će ovo upozorenje prevenirati takve bolne povrede i savjetuje pustiti da voda oteče minutu dok se ne ohladi. Isto upozorenje važi i za životinje koje se također lako mogu opeći.

– Jedna žena mi je rekla da je tako slučajno ubila svog ljubimca. Imala je velikog guštera i pošpricala ga je vodom iz crijeva – priča Szymanski, dodavši da je voda bila toliko vruća da ga je ubila.

Mnogi roditelji su zahvalili vatrogascima na ovom upozorenju jer nisu bili svjesni opasnosti dok nisu vidjeli objavljenu fotografiju.