Home Crna kronika Atraktivne Romkinje završile u zatvoru, policija sumnja da su opljačkale nekoliko stanova...

Atraktivne Romkinje završile u zatvoru, policija sumnja da su opljačkale nekoliko stanova u Splitu: Ukrale 200.000 kuna u novcu i zlatnom nakitu

SHARE

Djevojke nisu djelovale kao provalnice, no policija je kod njih pronašla stvari koje mogu poslužiti za nasilan ulazak u stan

Splitska policija uhitila je u centru grada dvije Romkinje osumnjičene za provalu u stan u Kavanjinovoj ulici, odakle su usred bijela dana odnijele zlata u vrijednosti većoj od 200 tisuća kuna. Policija sumnja da su 22-godišnja Nikita iz Pariza i 19-godišnja Patricia iz Zagreba opljačkale još nekoliko stanova, no zasad ih nisu prijavili i za te provale jer se čekaju rezultati vještačenja.

Djevojke su uhićene nakon obilaska jedne zgrade u središtu Splita. Policija pretpostavlja da su izviđale teren za novu provalu. Mlade, atraktivne Romkinje nisu djelovale kao provalnice, no policija ih je legitimirala i otkrila da u torbicama imaju podosta stvari koje mogu zgodno poslužiti za nasilan ulazak u stan. Nađeni su i predmeti iz stana u Kavanjinovoj, ali ne i zlato.

Policija još nije otkrila gdje su djevojke smještene, ali rade na tome. Pretpostavlja se da su Romkinje dio dobro organizirane skupine koja je u Split došla planski pljačkati stanove, no zasad u policiji nemaju konkretnu osobu koju bi povezali sa osumnjičenicama.

Jedna se branila šutnjom, druga je priznala, ali nije bila pretjerano razgovorljiva. Sutkinja istrage odredila im je istražni zatvor da ne ponove djelo, a za stariju osumnjičenicu i zbog opasnosti da ne pobjegne u Francusku.