Home Gospodarstvo Britanski milijarder: Novi detalji o preuzimanju bh. firme

Britanski milijarder: Novi detalji o preuzimanju bh. firme

SHARE

U BiH je počela djelovati firma Virgin Pulse d.o.o. koja je dio velike grupacije Virgin u vlasništvu britanskog milijardera Richard Branson.

U međuvremenu, Biznisinfo.ba javio je nove detalje priče koja je zainteresovala bh. javnost. Naime, Brenson je preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja zapošljava oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Ovu informaciju za BiznisInfo je potvrdio Mirza Salkić, generalni menadžer firme Virgin Pulse d.o.o. Tuzla.

On je rekao i da sada planiraju nova ulaganja, te da pripremaju novi prostor jer su ovaj prerasli.

Iza svega, dakle, stoje znanje i pamet mladih ljudi iz Tuzle. Firma “Piksel Interactive” osnovana je 2013. godine.

Njihov glavni klijent sa kojim su gradili i saradnički odnos godinama je bila upravo kompanija Virgin Pulse. Nakon dugogodišnje saradnje, koja je bila veoma uspješna, Virgin Pulse je odlučio preuzeti tuzlansku firmu.

Ovo je velika stvar za Tuzlu, a naročito je važno što se mladim stručnjacima otvara mogućnost da iz svoje zemlje rade za veliku svjetsku korporaciju.

Bogatstvo Richarda Bransona procjenjuje se na oko 5,7 milijardi dolara. Njegova Virgin grupa upravlja sa čak 400 kompanija.

Kompanija “Piksel Interactive” pruža širok spektar usluga i vještina za izgradnju web aplikacija korištenjem najnovijih high-end web tehnologija.