Home Društvo Iz MUP-a u Sarajevu zaprijetili da će pisati kazne vozačima koji blokiraju...

Iz MUP-a u Sarajevu zaprijetili da će pisati kazne vozačima koji blokiraju promet zbog cijena goriva

SHARE

Povodom jučerašnje blokade prometnica u centru Sarajeva te eventualno organiziranih blokada u narednim danima Uprava policije MUP-a u Sarajevu obavještava građane i sudionike  u prometu da će vozači koji blokiraju promet biti kažnjeni.

Policijski službenici Uprave policije su 10. lipnja 2018. godine, tokom blokade prometnica uzrokovane nezadovoljstvom vozača cijenama goriva, izvršili evidentiranje vozila kojima su vozači izvršili prekid prometa na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita.

Iz MUP-a ŽS ističu da će u narednom periodu biti izvršena provjera vlasnika vozila, a prema osobama koje su sudjelovale u prekidu prometa na pomenutoj raskrsnici biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Istovremeno, MUP ŽS obavještava sve sudionike u prometu da će policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu prema svim sudionicima u prometu, koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje prometa i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama prometa, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje prometa bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada je riječ o vozilima Hitne medicinske pomoći i drugim vozilima s prvenstvom prolaza.

Podsjetimo, prosvjedi protiv poskupljenja goriva bit će održani širom Bosne i Hercegovine i danas u 17 sati, najavili su organizatori putem Facebooka. Građani, odnosno vozači, odlučili su da će zaustavljati svoja vozila svaki dan u isto vrijeme zbog, kako ističu, neopravdanog povećanja cijena goriva.