Home Društvo Liječnice Franka Bajto i Nikolina Čuvalo iz GSS Ljubuški uspješno položile napredni...

Liječnice Franka Bajto i Nikolina Čuvalo iz GSS Ljubuški uspješno položile napredni ITLS tečaj

SHARE

ITLS Hrvatska je u periodu od 08. lipnja do 10. lipnja 2018. godine za liječnike i medicinske sestre/tehničare organizirao napredni ITLS (International Trauma Life Support)  tečaj koji se održao u Fužinama (HR).

ITLS je neprofitna globalna organizacija posvećena prevenciji smrti i nastanka invalidnosti uslijed traume. Svoje ciljeve ostvaruje edukacijom osoba uključenih u hitno zbrinjavanje ozljeđenika.

Oprema, struktura i didaktika su u potpunosti standardizirane, a krovna organizacija (ITLS) ugrađuje nove znanstvene spoznaje u teorijsku i praktičnu osnovu svake 4 godine, čime osigurava trajnu suvremenost.

ITLS tečaj je dinamičan i praktičan, te se u cijelom svijetu provodi na isti način: traje  3 dana, sastoji se od predavanja i vježbi, te završava pismenom i usmenom provjerom znanja.

Ispred stanice GSS Ljubuški naprednom ITLS tečaju prisustvovale su Franka Bajto i Nikolina Čuvalo, liječnice koje su svoju karijeru započele u Domu zdravlja Ljubuški. Ovime je GSS Ljubuški i savez GSSuBiH postao bogatiji za još dvije licencirane liječnice sa prijeko potrebnim znanjem koje se koristi u medicini gorskog spašavanja.

Našim liječnicama čestitamo i želimo im puno uspjeha u daljnjoj karijeri.