Home Život OVAKO JE IZGLEDALO NATJECANJE U OBARANJU RUKU U ŠIROKOM BRIJEGU (VIDEO)

OVAKO JE IZGLEDALO NATJECANJE U OBARANJU RUKU U ŠIROKOM BRIJEGU (VIDEO)

SHARE

Više od 40 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sudjelovalo je na prvom turniru u obaranju ruke “Široki Brijeg 2018.”.

Prvi turnir u obaranju ruke u Širokom Brijegu održan je u Focus baru na Trnu, a natjecatelji su došli iz brojnih gradova, od Zagreba, Sinja, Solina, Splita i Vrgorca, preko Glamoča, Visokoga, Livna, Tomislavgrada, pa sve do Posušja, Gruda, Ljubuškoga, Čitluka, Mostara i Širokoga Brijega.

Natjecanje je održano u kategorijama do 95 kg – lijeva i desna ruka, te 95 + kg – također lijeva i desna ruka, prema sustavu dvostruke eliminacije, što znači da je svaki prijavljeni natjecatelj imao dvije prilike za prolaz dalje. Nakon ovih, održano je i natjecanje u kategorijama “Apsolutna lijeva” i “Apsolutna desna”.

Prvi turnir u obaranju ruke organizirali su Ivan Zovko i Dražen Perko, vlasnik Focus bara, a voditelj je bio Robert Begić.

Svi smo jako zadovoljni, i organizatori i posjetitelji i natjecatelji. Gosti iz Zagreba bili su oduševljeni i iznenađeni organizacijom, pogotovo kada se uzme u obzir da je ovo prvi put da organiziramo ovo natjecanje. Ako Bog da, i sljedeće godine organiziramo isti turnir na isti datum i na istom mjestu, izjavio je za portal Jabuka.tv Ivan Zovko, organizator natjecanja.

Pobjednici natjecanja

U kategoriji “Lijeva do 95 kg” pobjednik je bio Ethem Mustagrudić, koji je u finalu pobijedio Ivana Čarića, dok je na trećem mjestu bio Josip Semren.

U kategoriji “Lijeva +95 kg” pobjednik je bio Josip Poleš, na drugom mjestu bio je Petar Sević, a na trećem Andrija Raguž.

Ethem Mustagrudić najbolji je bio i u kategoriji “Desna do 95 kg“, iza njega bio je Mubekir Zilić, a na trećem mjestu završio je Roko Kraljević.

Josip Poleš, osim ljevicom, odnio je titulu najboljega i u kategoriji “Desna + 95 kg”, drugi je bio Petar Sević, a treći Ilija Papić.

Apsolutni pobjednik ljevicom i desnicom bio je Josip Poleš, u kategoriji “Apsolutna lijeva” iza njega bio je Ethem Mustagrudić, a treći je bio Ivan Čarić. U kategoriji “Apsolutna desna” drugi je bio Petar Sević, a treći Ethem Mustagrudić.

Pobjednicima su dodijeljene medalje prema kategorijama, a apsolutni pobjednici osvojili su i glavne nagrade – mobilni aparat, koji je darovao sponzor ISC-inženjering Grude, piše Jabuka.tv

Inače, Josip Poleš koji je dominirao u Širokom Brijegu je najuspješniji hrvatski obarač ruke.

“Ma kakva teretana, nikad u životu nisam ušao u teretanu. Po prirodi sam ovako jak, a jedini trening su mi svakodnevni rad na baušteli i natjecanja”, kazao je jednom prilikom Josip za 24sata.hr.

U obaranje ruku Josip je krenuo posve slučajno.

– Potezao sam klip i obarao ruke po seoskim dernecima, a kad sam 2010. čuo da se organizira prvenstvo Hrvatske, prijavio sam se. Nisam ni znao da su odvojena natjecanja za desnu i lijevu ruku, pa sam prijavio samo desnu koja mi je slabija, i postao prvak. Od tada se natječem svake godine, i svake godine sam osvajao zlato barem jednom rukom, a često i s obje. Prije sam bio u kategoriji do 100 kg, sada sam u otvorenoj kategoriji – pojašnjava.

Pogledajte kako je to izgledalo u Širokom Brijegu