Home Šport Sudac odveo Goražde dalje, ogorčene navijače Posušja policija ispratila s terena

Sudac odveo Goražde dalje, ogorčene navijače Posušja policija ispratila s terena

SHARE
Tisuće navijača iz Posušja, Hercegovine, pa i Dalmacije koji su ovih dana dolazili u grad podno Radovnja s tugom su se vratili iz Goražda, s uzvratne utakmice za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

Posušje je poraženo 1:0 i nakon jedne od najbolje odigranih sezona posljednjih godina, ostalo je u Drugoj ligi JUG.

A igrač utakmice je prema mišljenju Posušja sudac Haris Poprženović koji je u 53. minuti dočekao trenutak da zasvira jedanaesterac za Goražde i tako demoralizira protivničku momčad u borbi za Prvu ligu, u koju se trebala vratiti.

Prije punog desetljeća Posušje je igralo Premijer ligu BiH i ove godine se konačno počeo osjećati onaj davno zaboravljeni nogometni duh, a put u Prvu ligu FBiH bi ga dodatno oživio i vratio nadu da će se na Mokrom docu uskoro igrati najjači nogomet.

Ipak, Poprženovićeva odluka je sve pokvarila.

Sporni trenutak dogodio se u 57. minuti susreta kada nakon ubačaja sa strane igrač Goražda gura Bešlića s leđa, a on glavom uspjeva izbaciti loptu. Ipak, umjesto glave sudac Poprženović vidi ruku i svira kazneni udarac. Igrači i pridošli navijači bili su u nevjerici, a kapetan Toni Kovač koji je očekivao da će mu ovo nakon godina igranja u Posušju biti labuđi pjev prosvjeduje i biva opomenut kartonom.

Revoltirani suđenjem “Poskoci” su bacili bocu vode prema pomoćnom sucu, a nakon toga domaća publika baca sve što joj se našlo pod rukom prema “Poskocima”.

Policija je u 75. minuti odvela navijače Posušja sa stadiona i tako dodatno pomogla Goraždu da odradi ono što je, očito, već ranije bilo odlučeno.

M.G./Grude.com