Home Zanimljivosti Mislili ste da ste sve čuli? E pa niste, ovako je narodni...

Mislili ste da ste sve čuli? E pa niste, ovako je narodni guslar opjevao bjegunca Mamića

SHARE

Kad pomislite da ste sve čuli i vidjeli dogodi se nešto što vas doslovno “izuje iz cipela”. Naravno da ne Hrvata koji nije čuo i imao mišljenje vezano uz suđenje Zdravku Mamiću. Je li kriv ili nije svoje je dao sud u Osijeku koji je dobio prvostupanjsku/nepravomoćnu presudu.

Spora oko krivice nema, tek se čekaju potvrde i što će kazati vrhovni sud. No Zdravko Mamić je “nadigrao” hrvatsko pravosuđe, sklonio se u susjednu BiH gdje živi mirno. Da baš mirno, ne smetaju njega transparenti niti povici sa svih strana. Nema niti razloga za to.

No da ga baš treba opjevati kao narodnog heroja, to svakako nismo očekivali. Može se misliti svakojako, ali ovako u desetercu, poput junaka u epskoj borbi protiv “svih i svakoga”, to stvarno nismo očekivali. Al narodni guslar spjevao je Zdravkovu epopeju, pričat će se o ovome ma koliko god poneki stihovi nakaradni i groteskni bili. Jer nema tu čega nema, od “kukuriku koalicije”, SDP-a, HDZ-a, orjunaša s Poljuda, bivših ministara i predsjednika, državnih odvjetnika, DORH-a, USKOK-a, pa čak i do “komunjara”..

Kad posluša čovjek ovaj ep, ovu bitku malog čovjeka Zdravka protiv svih sustava i politika, prosto vam dođe žao da jedan takav “junak” čami na slobodi čekajući neko novo vrijeme i pravdu koja će ga osloboditi i dokazati da je jedino on u cijeloj Hrvatskoj pravedan i istinoljubiv. A do tada “rodnom kraju putevi ga vode u Hrvatskoj nema mu slobode”…

Nema dalje, gasi sve …