Home Društvo Zbog Zakona o buci u kafićima bez navijanja tijekom SP-a?

Zbog Zakona o buci u kafićima bez navijanja tijekom SP-a?

SHARE

“Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi, kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci.”

Među ugostitelje Đakovštine ovih se dana uvukao bauk decibela, a na površinu je isplivala i druga problematika. Naime, proširila se vijest da će se u gradu striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata. Televizori možda i ne bi bili takav problem da pred nama nije Svjetsko nogometno prvenstvo, a Đakovčani, kao i ostali građani naše domovine, vole gledati prijenos utakmica na terasama omiljenog lokala u društvu prijatelja, što sada postaje upitno.

“Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi, kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci, koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, te zabrana postavljanja TV-a”, rekla je za Glas Slavonije Nada Prskalo Ališić, predsjednica Ceha ugostitelja, u ime Udruženja obrtnika Đakovo. Dodaje da je to poznato i Gradu.

Hoće li Đakovčani biti jedini u Hrvatskoj koji neće moći svoje navijačke sklonosti iskazati na otvorenom, dok će se na svim TV postajama vrtjeti snimke navijača koji burno proslavljaju svaki zgoditak reprezentacije, pitaju se đakovački ugostitelji.

“Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće”, kaže gradonačelnik Marin Mandarić, koji dodaje da bi se promjene odnosile na korzo i Ulicu bana Jelačića. Naglašava da se rješenje traži i uvjeren je da će se i pronaći, na zadovoljstvo svih.