Home Politika Brkić: Dužni smo osigurati opstanak Hrvata u BiH; Marić: Nećemo se umoriti...

Brkić: Dužni smo osigurati opstanak Hrvata u BiH; Marić: Nećemo se umoriti u pomaganju Hrvatima u BiH

SHARE

Na današnjoj osnivačkoj skupštini udruge bh. Hrvata “Prsten” u Vitezu obratio se i Milijan Brkić, dopredsjendik Sabora Republike Hrvatske.

Brkić je u svom prigodnom obraćanju istaknuo kako je osnivanje Prstena u BiH prijelomni trenutak za budućnost hrvatskog naroda u BiH.

“Boriti se još više i jače, za dostojanstveni život svih Hrvata, kako u BiH tako i u Hrvatskoj. Želim zahvaliti svima vama koji pomažete rad udruge Prsten jer smo dužni graditi društvo gospodarskog napretka i osigurati održivi opstanak i ostanak”, kazao je Brkić.

U ime predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović, obratio se Mijo Marić, predsjednik udruge bosanskih Hrvata “Prsten” sa sjedištem u Zagrebu.

“Sigurno se nećemo umoriti u pomaganju Hrvatima u BiH. Predsjednica Hrvate u BiH smatra najvažnijim pitanjem u vanjskoj politici, prati vas kroz sve svoje akttivnosti, to su vrijednosti koje dijeli s vrijendosnim sustavom udruge bosanskih Hrvata Prsten”, kazao je Marić.

Istaknuo je i kako je predsjednica Grabar-Kitarović kazala kako je osnivanje udruge bh. Hrvata Prsten u BiH jedan od najvažnijih događaja za Hrvate u BiH, piše Dnevnik.ba