Home Crna kronika Dva pedofila iz Velike Gorice godinama zlostavljali prijateljevu kćer, sud ih pustio...

Dva pedofila iz Velike Gorice godinama zlostavljali prijateljevu kćer, sud ih pustio na slobodu

SHARE

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je dvojicu 43-godišnjaka koje sumnjiči za pedofiliju.

DORH navodi da postoji osnovana sumnja da su dvojica hrvatskih državljana u Velikoj Gorici godinama spolno zlostavljali prijateljevu kćer rođenu 2004. godine.

Jednog sumnjiči da je od ljeta 2011. do 2014. godine kad je dolazio u posjet prijatelju seksualno iskorištavao njegovu kćer koja je tad imala između sedam i deset godina.

Drugog sumnjiči da je to također radio u više navrata, kad mu je djevojčica sa svojom obitelji dolazila u posjet. On je sa zlostavljanjem počeo 2008. godine, kad je djevojčica imala samo četiri godine, a sve je trajalo do 2014. godine.

Sutkinja ih pustila na slobodu 

Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila nego je osumnjičenicima odredila mjere opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od petsto metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je protiv navedenog rješenja žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se pobijano rješenje preinači tako da se osumnjičenicima odredi istraži zatvor, priopćili su iz DORH-a, a prenosi Index.hr.