Home Crna kronika Šok na granici kod Gruda: Mile među lubenicama prevozio dovoljno trave da...

Šok na granici kod Gruda: Mile među lubenicama prevozio dovoljno trave da napuši cijelu Hrvatsku, htio prokrijumčariti pola tone marihuane!

SHARE

Na graničnom prijelazu Vinjani Donji djelatnici Policijske postaje Imotski i djelatnici Carine zaplijenili su 423 kilograma marihuane koja je bila namijenjena talijanskom tržištu.

Pošto je kilogram marihuane na crnom tržištu od dvije do tri tisuće eura ,nije teško izračunati da je zaplijenjena trava vrijedna milijun eura.

Uhićen je 56-godišnji državljanin Crne Gore Mile Jevtić koji je u kamionu prevozio 20 tona lubenica, a ispod njih su bili naslagani paketi sa marihuanom, piše Slobodna Dalmacija.

Ponašanje vozača se odmah učinilo sumnjivim djelatnicima policije pa su prišli detaljnom pretresu kamiona.

Droga je krenula iz Crne Gore i bila je namijenjena talijanskom tržištu. Naknadnom istragom utvrditi će se gdje je prethodno nabavljena i gdje je proizvedena kao i je li pao samo jedan izvršitelj –  vozač ili je policija sklopila širi mozaik gdje se vidi tko je naručitelj i tko je osim vozača u tome sve sudjelovao.

Ovo je veliki uspjeh djelatnika PU splitsko-dalmatinske, a posebno PP Imotski i Carine jer ovakvi rekordni ulovi se dogode jednom u dva desetljeća, piše Slobodna Dalmacija.

Kod prijevoznika voća pronašli rekordnu količinu marihuane

Nakon što su jučer završili kriminalističko istraživanje u tom slučaju u kojem su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavili 56-godišnjeg državljanina Crne Gore, o rekordnoj zapljeni marihuane (422,3 kilograma) splitsko-dalmatinska policija izvijestila je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare. Voditelj službe kriminaliteta droga Dušan Jenjić je objasnio da se sve dogodilo prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Vinjani Donji, u ponedjeljak oko ponoći kada su policijski službenici i službenici carine tijekom provjere osoba, vozila i robe koja se prevozi, obavili pregled teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Crne Gore kojim je upravljao 56-godišnji crnogorski državljanin s prijavljenim prijevozom voća.

Pošiljka je krenula iz Albanije

Tom prilikom je zamijećeno da se među lubenicama prevozi i više paketa oblijepljenih folijom, mirisa karakterističnog za drogu marihuanu, pa je muškarac odmah uhićen, dok je pretragom vozila pronađeno 397 paketa s ukupno 422,3 kilograma marihuane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. “Pošiljka je krenula iz Albanije i bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu. Ovo je veliki uspjeh hrvatske policije i carine, pogotovo znajući da je osumnjičeni s drogom uspio zavarati granične kontrole na prijelazima Hani Hoti-Božaj i Vraćenovići-Deluša, a otkriven je tek pri pokušaju ulaska u Hrvatsku”, istaknuo je Jenjić.

U policiji su naglasili kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak niza složenih i uspješnih istraživanja iz domene zloporabe droga na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom proteklih mjeseci. Aktivnost policijskih službenika u uličnoj redukciji, funkcionalno partnerstvo s djelatnicima carine i inspekcijskih službi kao i operativnost službenika Službe kriminaliteta droga te policijskih postaja PU splitsko-dalmatinske, rezultirali su kvalitetnim zahvatom u sigurnosni problem preprodaje, dostupnosti i korištenja droga, poručili su iz policije.